Zijn betonvloeren iets voor jouw woning?

Voor de vloeren in jouw woning heb je de mogelijkheid om te kiezen voor bijvoorbeeld laminaat en hout, maar je kunt ook kiezen voor betonvloeren. Of natuurlijk voor tegels, tapijt, vinyl of een gietvloer. Er zijn zoveel verschillende opties dat het lastig kan zijn om te bepalen wat je moet kiezen. De meeste mensen kiezen daarom voor laminaat, dat lijkt relatief goedkoop en je kunt het zelf leggen. Maar betonvloeren bijvoorbeeld hebben voordelen te bieden die laminaatvloeren en ook andere vloersoorten niet hebben. Als je deze voordelen eenmaal kent, dan wordt het opeens heel logisch om juist voor beton te kiezen.

Betonvloeren in woningen

De meeste mensen zullen het materiaal beton vooral kennen als optie voor de bouw. Of eventueel voor het gebruik in schuren of als verharding buitenshuis. Maar de meesten zullen er niet bij stilstaan dat dit ook een optie is voor binnenshuis. Niets is echter minder waar, betonvloeren kunnen heel goed in woningen toegepast worden. Natuurlijk wordt het dan op een andere manier afgewerkt dan wanneer het voor industrie, bouw of schuren gebruikt wordt. Het is niet ruw en het is ook niet zo dat je helemaal geen mogelijkheden hebt wat betreft kleur. Als jij gaat verhuizen of als jij de vloeren in jouw woning wilt vervangen, dan is het daarom dus zeker aan te raden om eens betonvloeren te overwegen. Dat is ook zeker het geval als jij graag vloerverwarming wilt. Vaak denken mensen dat vloerverwarming gecombineerd moet worden met vloertegels, maar met de huidige technieken is dat al lang niet meer het geval. Het kan ook heel goed gebruikt worden in combinatie met andere vloermaterialen, waaronder dus betonvloeren. Hoe werkt dit precies? Je hebt als bodem in je huis natuurlijk altijd de constructievloer. Daarom wordt de vloerverwarming aangebracht en de betonvloer wordt hier rechtstreeks overheen gegoten. Zo wordt het in één keer netjes afgewerkt en hoef je in huis nooit meer koude voeten te hebben.

De voordelen van beton

Het is dus heel goed mogelijk om in woningen betonvloeren te gebruiken, maar waarom zou je dit nu doen? Wat zijn nu de voordelen van dit materiaal, wat ervoor zorgt dat je hiervoor zou kiezen? Er zijn verschillende punten te noemen:

  • het is naadloos
  • het is in iedere ruimte toe te passen
  • het is gemakkelijk te onderhouden
  • het is hygiënisch schoon te houden
  • het is slijt- en krasvast en heeft dus een lange levensduur

Dat het naadloos is, is natuurlijk erg handig, je hoeft bij betonvloeren niet bang te zijn dat als jij bijvoorbeeld een glas water laat vallen, dit door de naden van de vloer naar de ondervloer weglekt. Het is daardoor ook perfect egaal. Doordat je geen naden hebt en het allemaal helemaal glad is, is de vloer ook gemakkelijk schoon te maken en netjes te houden. Bovendien is dit materiaal heel erg sterk, je zult echt hard je best moeten doen om er krassen of slijtplekken op te krijgen. Hierdoor gaat het echt vele jaren mee. Sterker nog, betonvloeren gaan er vaak met de jaren alleen maar mooier uitzien! Wil jij een betonvloer laten leggen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor jouw woning bij Willem Designvloeren.

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk