Zelf je zeilvakantie samenstellen

Ik wilde altijd al eens op zeilvakantie met mijn gezin. Afgelopen maand heb ik eens zitten zoeken naar opties voor dit jaar en komend jaar en toen kwam ik terecht op de website van de Zeeuwse Zeezeilers. Toen ik op de website had gekeken (zeeuwsezeezeilers.nl), was ik direct enthousiast. Ik heb toen even met mijn man overlegd en het plan besproken met mijn kinderen, en we hebben toen samen een zeilvakantie samen kunnen stellen. Dat was heel leuk om te doen, letterlijk de helft van de pret van de zeilvakantie begon hier al. We hebben een zeilvakantie geboekt voor het voorjaar van aankomend jaar en we verheugen ons er nu al op. De kleintjes vinden het bovendien heel spannend. Ik ook, want met kleine kinderen zeilen is misschien niet het eerste waar je als moeder aan denkt. Toch wist ik na het lezen van de website zeker dat ik het wel wilde doen, want de Zeeuwse Zeezeilers hebben al 25 jaar ervaring met het aanbieden van zeilvakanties en zeilreizen. Bovendien kan je er ook zeilles nemen. Dat heb ik geregeld voor de kinderen, zodat ze alvast een beetje kunnen wennen en niet totaal onbevangen op zo’n schip zitten. Dat maakt het  hopelijk volgend jaar allemaal een beetje veiliger. 

Zeilvakantie regelen via het internet

Ik vond het heel prettig dat ik onze vakantie kon regelen en samenstellen via het internet. Dat heb ik na werktijd allemaal kunnen doen, en dat scheelt toch een boel tijd. Daarnaast heb ik overnachtingen geboekt in Yrseke, waar de zeilschool zit. De dag voor vertrek en de dag na onze vakantie verblijven we daar, zodat we goed voorbereid op weg gaan en nog even kunnen bijkomen voor we weer naar huis gaan. Dat leek me wel zo relaxed, ook voor de kinderen. Ik ben heel benieuwd hoe onze zeilvakantie gaat zijn. Mijn vriendinnen vinden het erg stoer dat wij dit als gezin gaan doen. Ik hoop dat ik het ze aan kan raden als we weer terug gaan. Ik heb de website in elk geval wel laten zien en ze waren onder de indruk van de Zeeuwse Zeilers. Een van mijn vriendinnen wil graag weten hoe we het ervaren hebben als we terug zijn, dan wil zij misschien ook een zeilvakantie voor haar gezin boeken via https://zeeuwsezeezeilers.nl/2016/?page_id=359. 

Met een gerust hart op vakantie

Er zijn een aantal dingen waar je zeker op moet letten als je als gezin op vakantie of zeilvakantie gaat. Ik heb in elk geval al de volgende dingen geregeld:

  • Voldoende vakantiedagen
  • Reisverzekering voor iedereen die mee gaat
  • Een goede auto voor vervoer
  • Goede kleding voor de zeilvakantie 

Vooral die goede kleding was nog even een punt. Aangezien we voor het eerst op zeilvakantie gaan had ik nog geen kleding die je op een zeilschip nodig hebt. Ik heb even contact opgenomen met de zeilschool en nagevraagd wat we zeker weten mee moeten nemen. Inmiddels heb ik daar al een deel van in huis, zodat de kinderen straks ook goed bepakt op zeilvakantie kunnen. Een deel van de kleding heb ik tweedehands kunnen kopen. Dat scheelde aanzienlijk in de kosten. Kleding is echt een van de meest belangrijke dingen om mee te nemen als je gaat zeilen. Je zit immers op het water en de kans op slecht weer is aanwezig. Je zult daarom zeker een zeilpak moeten hebben met warme onderkleding. Bovendien krijgen de kinderen en wijzelf een reddingsvest aan. Zo kunnen we met een gerust hart weg, volgend jaar. Ik zie het al helemaal voor me!

Reageren is niet mogelijk