Weet u hoeveel makelaarscourtage u moet betalen?

Wij hebben vorig jaar besloten dat wij graag een nieuw huis wilden kopen. Wij wonen namelijk nog altijd in onze starterswoning en dat bevalt ons heel goed, maar wij krijgen binnenkort een kindje en dus wilden wij graag een wat groter huis hebben. Wij hebben heel lang moeten zoeken want in onze regio staan niet heel veel huizen te koop. Wij moesten daarom lang wachten voordat wij een mooi huis konden vinden en toen wij eenmaal een mooie woning hadden gevonden, hadden wij allerlei problemen met onze makelaar. Wij hadden deze persoon zonder daar veel over na te denken in de arm genomen en dat was niet de beste stap die wij gezet hebben. Wij kwamen er namelijk achter dat hij veel te veel makelaarscourtage vroeg. Daar hadden wij nog nooit van gehoord en wij hadden eerst dan ook niet helemaal in de gaten wat wij bij de makelaarscourtage moesten voorstellen. Een goede kennis van ons wees ons er echter op dat deze makelaar er om bekend stond dat hij nog wel eens te hoge makelaarscourtage wilde rekenen. Wij hebben daarom meteen bekeken of hij ons goed behandelde. Wij wilden er namelijk zeker van zijn dat wij niet een loer gedraaid werden. Wij hebben daarom even bekeken wat de mogelijkheden waren om meer over de makelaarscourtage te weten te komen en zoals iedereen tegenwoordig, hebben wij ons gewend tot het internet. Wij zijn gaan kijken naar de mogelijkheden die er waren om de makelaarscourtage te bepalen zodat je ook kon zien of onze makelaar te veel geld in rekening bracht of dat hij zich keurig aan de regels hield. Wij zijn daarom op het web gaan zoeken naar meer informatie over de kosten die een makelaar in rekening brengt. Wij zagen dat wij een keer naar de site van makelaarkosten zouden moeten gaan om te zien wat men ons daar allemaal aan informatie aanbood. Dat was een heel goede stap want toen wij eenmaal op deze site gingen kijken, lazen wij al heel snel heel veel informatie over wat een makelaar allemaal aan kosten in rekening mag brengen. 

Bekijk deze site voor informatie over de makelaarscourtage

De site makelaarkosten.nl is een geschenk uit de hemel. Als je namelijk meer wilt weten over hoe je een goede deal kunt sluiten als je een woning gaat kopen, dan is deze site alles wat je nodig hebt. Je kunt hier namelijk heel goed uitzoeken welke kosten een makelaar kan en mag rekenen en je kunt daardoor ook uitvogelen of je makelaar teveel makelaarscourtage vraagt. Wij zagen dat hij zich niet aan de regels had gehouden en dus hebben wij hem hier op aangesproken. Hij heeft toen zijn kosten verlaagd. 

Wij konden veel geld besparen

Wij zijn blij dat wij ons naar de site van makelaarkosten.nl begeven hebben want wij konden hier heel veel nuttige informatie vinden. Kortom:

  • Wij hebben hier heel veel nuttige info gevonden 
  • Wij hebben veel aan de informatie van deze site gehad
  • Wij hebben fors op onze woningaankoop kunnen besparen dankzij deze site 

Meer weten? Kijk dan ook nog even op makelaarkosten.nl. 

Reageren is niet mogelijk