Wat komt er kijken bij een rijksmonument verbouwen?

Beeld je maar eens in dat jij een rijksmonument hebt aangekocht maar dat je dit rijksmonument  verbouwen wilt. Dit wil je niet alleen, het is ook nog eens nodig. Jij weet natuurlijk niet waar je moet beginnen aangezien je tegenwoordig overal een vergunning voor nodig hebt. Dus moet jij binnenkort ook je rijksmonument verbouwen? En loop jij met veel vragen rond over het rijksmonument verbouwen? Vraag dan HofstaeteMakelaardij.nl om jou hierbij te helpen. Wat doen zij zoal? 

  • Verkopen
  • Aankopen
  • Taxeren
  • Restaureren 
  • Adviseren 
Je staat er dus niet alleen voor, zij zijn actief op verschillende terreinen, van verkoop tot taxatie of advies, op allerlei terreinen actief.

Rijksmonument verbouwen, mag dat zomaar? 

Het is natuurlijk de vraag of jij zomaar een rijksmonument mag laten verbouwen. Je hebt bijvoorbeeld een bouwvergunning nodig wanneer je wilt verbouwen maar daarnaast heb je ook een monumentenvergunning nodig van de gemeente waarin verbouwd gaat worden. Dit zijn in ieder geval al de eerste stappen waar je bij na het denken. Waarom is dit zo? Dit is ter voorkoming van het feit dat panden die beschermd zijn veranderd worden in gebouwen die onherkenbaar zijn. Dat zou toch zonde zijn? Met name om deze reden is het zo dat veel mensen terughoudend zijn geworden in het aanschaffen van een monumentale woning. Dat is zonde, want het is namelijk zo dat een monumentale woning een heel ander karakter heeft dan een nieuwbouw woning. Je wilt toch niet iets uniek laten schieten omdat jij bang hiervoor bent? Het is daarnaast ook nog eens zo dat restauratie van woningen mogelijk is en dat er in sommige gevallen zelfs subsidies voor worden verstrekt. Dit is zo, omdat het Nederlandse erfgoed dan in stand kan worden gehouden en kan worden verbeterd. 

Wat kan Hofstaete Monumentaal voor jou betekenen bij het rijksmonument verbouwen?

Zoals genoemd is Hofstaete Monumentaal een makelaardij die gespecialiseerd is in dit bijzondere type woning. Jij kunt dus beter maar ook gebruik maken van hun diensten, zij kunnen jou namelijk goed voorzien van informatie een advies en zij kennen de panden goed. Daarom weten zijn wat er mogelijk is en daarnaast ook waar je aan moet denken als je dus je pand of monument wilt laten verbouwen. Met andere woorden, zij nemen een stukje zorgen van jou weg als het om een rijksmonument verbouwen gaat. Het is een feit dat contact opnemen met een expert altijd een goed idee is als jij een rijksmonument wilt laten verbouwen of gaat verbouwen. Je voorkomt daarmee een boel ellende en problemen en je weet ook ver van te voren de mogelijkheden en misschien nog wel belangrijker, de valkuilen die er bestaan. Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken met het e-mailadres dat onderaan de site genoemd staat, maar je kunt ook een afspraak maken door op de button met ‘maak een afspraak’ klikken. Wil je niet lang wachten maar direct bellen voor meer informatie of een persoonlijk gesprek om je te laten informeren? Dan staat er ook een telefoonnummer genoemd die je kunt bellen. Het mis wel zo dat persoonlijk contact vaak beter werkt en dat wordt dan ook ten zeerste aangeraden om te doen. Mocht je dit niet nodig hebben dan kun je dus op de button klikken of mailen. Geen zorgen meer over jouw rijksmonument verbouwen dus!

Reageren is niet mogelijk