Wat helpt bij hyperreactieve luchtwegen?

Last van hyperreactieve luchtwegen? Of last van astma, hoesten en benauwdheid? Dat is erg vervelend vooral als het in hoge frequentie aanwezig is. De Haloclinic biedt zouttherapie aan die zou kunnen helpen bij het verminderen van de hyperreactieve luchtwegen.

Wat zijn hyperreactieve luchtwegen?

Hyperreactieve luchtwegen betekent eigenlijk letterlijk het té actief reageren van de luchtwegen op prikkels door samentrekking. De luchtwegen worden nauwer doordat het gladde spierweefsel samentrekt. Dit kan erg vervelend zijn en veel klachten van benauwdheid en een piepend geluid met ademen opleveren. Je luchtwegen reageren dus erg heftig op prikkels. Dit kan al gebeuren door:

  • hitte
  • kou
  • inspanning
  • verflucht
  • alcohol
  • parfum
  • baklucht
  • tabaksrook.

Dit zijn factoren waar iedereen dagelijks mee te maken krijgt. Dit is dan ook moeilijk te vermijden. Maar ook een luchtweginfectie is nadelig voor hyperreactieve luchtwegen omdat dit kan bijdragen aan een hoge prikkelheid waardoor de luchtwegen tijdelijk vernauwd zijn. 

De zoutkamer

De Haloclinic heeft speciaal voor mensen met hyperreactieve luchtwegen, astma, COPD of andere aandoeningen met de longen een zoutkamer gemaakt. Deze kamer bestaat helemaal uit zout en doormiddel van een halogenerator worden miniscule zoutdeeltjes door de ruimte geblazen. Het inademen van dit zout helpt aanzienlijk tegen de klachten en verminderd benauwdheid. De zouttherapie is 100% natuurlijk en is niet schadelijk. Vele patiënten die zouttherapie volgen benadrukken dat het erg goed werkt en dat ze kunnen minderen met medicijnen of zelfs helemaal stoppen. 

De zoutkamer voor andere aandoeningen

Niet alleen voor hyperreactieve luchtwegen en aandoeningen aan de longen is de zoutkamer geschikt. Ook voor mensen die last hebben van huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis is de zoutkamer een goede optie. Maar ook voor hooikoorts of mensen die kampen met stress zal zouttherapie een uitkomst zijn. De behandeling is namelijk goed voor het immuunsysteem. Wanneer het immuunsysteem goed functioneert zal je minder last hebben van huidaandoeningen en stress. Dit staat namelijk in verband met elkaar. Het kan dus echt helpen om al een paar keer gebruik te maken van zouttherapie in één van de behandelkamers van de Haloclinic.nl. 

De Haloclinic

De haloclinic geeft zouttherapie op meerdere plekken. Er is een vestiging in Heemstede en in Zaandam. Hier kun je dus terecht als je gebruikt wilt maken van een zoutkamer. Bij de gratis en vrijblijvende intake met een specialist wordt er gekeken naar de klachten en naar wat de zoutkamer zou kunnen betekenen. Ook wordt een behandelplan opgesteld waarbij gekeken wordt naar hoe vaak het nodig is om de zoutkamer in te gaan. Loop je al bij een arts? Wij stellen graag de arts op de hoogte zodat je dit juist kunt combineren. Ook in combinatie met medicijnen is zouttherapie goed te volgen. Het kan zelfs zijn dat je helemaal kunt stoppen met medicijnen na een aantal behandelingen. De therapie is geheel veilig en je ademt geen andere gekke stoffen in. Zout is een belangrijk element bij het functioneren van de ademhalen dus het kan geen kwaad. Het is vooral fijn om te weten dat als je last hebt van hyperreactieve luchtwegen de kans groot is dat je na de therapie kunt stoppen met medicijnen en je veel minder last hebt van benauwdheid. Op lange termijn zouden medicijnen schadelijk kunnen zijn waardoor de natuurlijke zoutkamer een goed alternatief is. 

Reageren is niet mogelijk