Stad fotografie

Stad fotografie, is dat een apart specialisme? Jazeker, het vergt echt een goede blik om van de stedelijke omgeving mooie foto’s te kunnen maken. De meeste mensen denken dat fotografen vooral bezig zijn met het maken van landschapsfoto’s en van portretten, zowel van mensen als van huisdieren. En dit is inderdaad waar een fotograaf vaak voor ingehuurd wordt, bijvoorbeeld voor een familiefoto of voor een bruiloftsreportage. Maar wat mensen vaak vergeten, is dat er ook heel veel afbeeldingen nodig zijn voor bijvoorbeeld folders, flyers, websites, magazines, kranten en noem maar op. Dit zijn allemaal plekken waar normaal geen landschapsfoto’s of portretten nodig zijn, maar waar men juist op zoek is naar bijvoorbeeld stad fotografie, naar een afbeelding van:

  • een bepaald gebouw
  • een bepaalde dynamiek of sfeer
  • een specifieke activiteit
  • bedrijvigheid

In steden komt immers heel veel samen. Mensen werken er en wonen er, er is altijd ontzettend veel te doen en vaak is het dan ook druk. Er zijn vaak veel mensen op de been, er is veel bedrijvigheid. Dit roept een geheel eigen sfeer op in afbeeldingen. En om dit goed vast te kunnen leggen, moet je echt gespecialiseerd zijn in stad fotografie.

Architectuur en stad fotografie

En dat niet alleen, stad fotografie gaat niet alleen maar om bedrijvigheid, drukte en dynamiek, het gaat ook om architectuur. Het gaat om het vastleggen van specifieke gebouwen en om het weten te creëren van mooie lijnen. Om het vangen van een straatbeeld, dat een bepaald gevoel bij mensen oproept. Maar steden zijn ook meer. Op verschillende plekken zijn er havens te vinden en bedrijventerreinen, die ook weer hun geheel eigen uitstraling en dynamiek hebben. Daarnaast zijn er ook in het stedelijk gebied altijd rustige plekken te vinden. Denk dan aan een stadspark of een plein waar mensen de tijd nemen om op de bankjes te gaan zitten en even pauze te nemen. Zo is stad fotografie dus echt heel divers en kan het heel verschillende soorten beelden opleveren. Om dit allemaal goed vast te kunnen leggen, moet je een goed oog hebben voor de zaken die hierboven allemaal aan bod zijn gekomen, zoals lijnenspel. Ook lichtinval is van belang, vooral bij hoogbouw. Dat betekent vaak ook dat je aan een bepaald moment van de dag gebonden bent voor een mooi beeld. Zoek jij een echte specialist op het gebied van stad fotografie, dan is Boven het Maaiveld Fotografie een uitstekende keus!

Beeldbank

Boven het Maaiveld biedt een beeldbank met diverse stockfoto’s die jij tegen betaling eenmalig kunt gebruiken. Hierin vind je een heel ruime keus aan beeldmateriaal uit de categorie stad fotografie. Je kunt dit allemaal vinden op hun website bovenhetmaaiveldfotografie.nl. Hun aanbod is zeer divers en hierdoor is de kans groot dat je bij hen dat beeld kunt vinden waar jij naar op zoek bent, dat aansluit bij jouw wensen. Mocht het nu zo zijn dat je dit niet bij hen kunt vinden, dan kun je hen ook vragen om dit beeld voor jou te schieten. Zij sturen dit dan later naar jou om te gebruiken en plaatsen het ook in de categorie stad fotografie in hun beeldbank. Wil jij een foto exclusief kunnen gebruiken of wil je het gebruiken voor commerciële doeleinden? Neem dan even contact met hen op, dan vertellen zij jou graag over de mogelijkheden die zij wat dat betreft bieden en de tarieven die zij daarvoor vragen. Naast stad fotografie kun je bij hen ook terecht voor beeldmateriaal op het gebied van landschapsarchitectuur. Neem gerust eens een kijkje op hun site en ontdek of zij wat voor jou kunnen betekenen!

Reageren is niet mogelijk