Sfeerhaard

Meer sfeer brengen in jouw woning? Dat kan door een sfeerhaard te laten plaatsen! Voor het verwarmen van onze huizen maken de meeste mensen gebruik van een cv-ketel in combinatie met radiatoren. Dit werkt natuurlijk prima, je hoeft alleen maar de thermostaat omhoog te zetten en overal in huis wordt het aangenaam warm. Maar toch missen veel mensen dan nog iets. De temperatuur mag op zich wel in orde zijn, maar sfeervol wordt het natuurlijk niet als jij een thermostaat hoger draait. Wil jij nu juist wel een sfeervollere woonkamer of keuken hebben? Of misschien wil je zelfs meer sfeer in je slaapkamer aanbrengen, dan kan dit eenvoudig door het aan laten leggen van een sfeerhaard. Er zijn verschillende varianten te krijgen, maar allemaal hebben ze met elkaar gemeen dat je kunt genieten van het kijken naar een vlammenspel. Dit is niet alleen fijn om naar te kijken, het zorgt ook voor een mooie gloed, voor een mooie lichtkleur in de ruimte. De dansende vlammen zullen niet snel gaan vervelen en uiteraard komt er ook nog eens een aangename warmte van de sfeerhaard af, wat natuurlijk ook altijd mooi meegenomen is.

Verschillende soorten sfeerhaard

We noemden net al even dat de sfeerhaard in verschillende varianten te krijgen is. Aan wat voor verschillen moet je dan denken? In de eerste plaats bestaat er natuurlijk verschil in de afmetingen van de diverse haarden, er zijn kleinere en grotere varianten verkrijgbaar. Daarnaast bestaat er ook verschil in model en uitstraling, sommigen zien er heel modern uit terwijl anderen juiste een meer klassieke uitstraling hebben. Door deze verscheidenheid is er altijd een exemplaar te vinden dat wat afmetingen betreft bij jouw woning past, maar ook wat betreft stijl, zodat het een mooie aanvulling vormt op jouw interieur. Maar dan is er nog een belangrijk verschil en dat is de brandstof waarop de sfeerhaard werkt. Je kunt daarbij denken aan:

  • elektriciteit
  • gas
  • gel

En dan heb je natuurlijk ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een houtkachel. Wat is nu de beste oplossing voor jou? Een voordeel van de elektrische en gel variant is dat je hier geen schoorsteen voor nodig hebt. Ook als jij dus in een huis woont waar geen schoorsteen of rookkanaal aanwezig is, kun je hier gebruik van maken. Bij een gelhaard is het wel belangrijk dat er goede ventilatie is, aangezien er een geur vrijkomt bij het branden van een dergelijke haard. Een elektrische haard is wat plaatsing betreft dus de eenvoudigste sfeerhaard, je hoeft deze alleen maar op het stopcontact aan te sluiten. Gebruik je groene stroom of heb je zelf zonnepanelen? Dan is dit ook nog eens een zeer duurzame oplossing!

Verschillende mogelijkheden bij Prins Badkamers en Haarden

Wat voor soort sfeerhaard jij ook wilt kopen, je kunt deze altijd vinden bij Prins Badkamers en Haarden. Zij zijn een echte specialist als het aankomt op haarden en kunnen jou daardoor uitstekend adviseren over welke variant voor jouw woning de beste keuze is. En dat niet alleen, je kunt niet alleen de sfeerhaard bij hen aanschaffen, zij zorgen er ook voor dat deze bij jou geïnstalleerd wordt. Dat betekent niet alleen dat zij de plaatsing en afwerking voor hun rekening nemen, maar ook dat zij de nodige tussenstappen zetten, zoals het inmeten van de haard in jouw woning. Zo weet je zeker dat de installatie op de juiste manier verloopt en dat jij de sfeerhaard straks zonder problemen kunt gaan gebruiken. Voor een ruime keus en voor het beste resultaat, ga jij voor sfeerhaarden dus naar Prins Badkamers en Haarden, een echte specialist op dit gebied!

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk