Relatietherapie Rotterdam; klaar om naar binnen te kijken

Iedere relatie ziet er anders uit. Tegenwoordig bestaan er vele manieren om samen te zijn en er bestaat ook veel meer openheid over het concept ‘relatie’. Relatietherapie in Rotterdam is therapie die wordt gevoerd met de partner om te kijken waarom er problemen zijn ontstaan en om te ontdekken hoe die problemen eventueel kunnen worden opgelost. Wat zijn de mogelijkheden. Waarom zijn jullie in de problemen gekomen. Relatietherapie in Rotterdam is therapie die kijkt naar de mechanismes die van kracht zijn in de relatie die je hebt met je partner. Over het algemeen zijn veel mensen geneigd om binnen een relatie te wijzen naar de ander. Vaak wordt er gezegd; het is jouw schuld. Jij hebt mij pijn gedaan. Dat is zonde, en een gemiste kans die je kunt inhalen met relatietherapie in Rotterdam. Wat bedoelen we daar precies mee? Relatietherapie in Rotterdam bij zelfbewustzijn.nl is therapie die zich richt op jouw vermogen tot reflecteren. Maar wat is dat precies. We hebben allemaal een geschiedenis en hoewel het leven zich nu afspeelt, nemen allemaal toch onze ervaringen uit het verleden mee naar onze relaties. Soms heb je een relatie waarbij de ene partner kinderen uit een andere relatie heeft. Dan is het verleden zichtbaar als structuur binnen het gezin. Relatietherapie in Rotterdam is er dan ook tevens voor samengestelde gezinnen. Binnen een samengesteld gezin, spelen er veel dingen en die gaan terug naar een ander leven met een andere partner. Binnen deze relaties kan het soms best wel een uitdaging zijn om de harmonie te vinden. Dan moet je denken aan de omgang met de kinderen van je partner of andersom. Hoe stel je je als partner op? Relatietherapie kan voor veel dingen goed zijn. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Relatietherapie in Rotterdam om jezelf een spiegel voor te houden;
  • Relatietherapie in Rotterdam kan helpen om meer harmonie te vinden;
  • Relatietherapie in Rotterdam kan helpen de juiste stappen te zetten.

Relatietherapie in Rotterdam; de stap naar genezing

Samen zijn is fijn. Thuiskomen van een lange dag werken en je verhaal kwijt kunnen aan je partner die een luisterend oor biedt. Het is heerlijk om te delen en veel mensen zullen het er wel over eens zijn dat samen leven en verbinden voldoening geeft. Maar als we binnen een relatie afstand tussen de partners ontstaat en er dus heen verbinding meer wordt gemaakt, dan kan er ook iets ontstaan wat voelt als afstand en dan kun je je binnen een relatie heel erg eenzaam voelen. Veel stellen die bij zelfbewustzijn aankloppen zijn van elkaar verwijderd. Ze kunnen hun vinger er niet precies opleggen waar en wanneer dat precies is gebeurd. Maar ergens ging het mis. Stellen die relatietherapie in Rotterdam aangaan, doen dat omdat ze zich willen ontworstelen uit de impasse waar ze misschien in terecht zijn gekomen. Ze willen graag de stap zetten naar een prettiger samen zijn maar ze kwamen er samen niet meer uit.

Jouw verwachtingen

Veel problemen binnen relaties ontstaan doordat de partners verwachtingen hebben van hoe de relatie eruit moet zien. De problemen ontstaan doordat partners teleurgesteld zijn in de ander. Als we geen verwachtingen hadden, dan zouden we een stuk minder of misschien wel helemaal geen problemen hebben. Maar we leven met verwachtingen en dat is menselijk. Daarom is het belangrijk om jouw verwachtingen en denkpatronen op tafel te leggen, voor jezelf en voor je partner. Misschien zijn sommige verwachtingen wel cultureel bepaald. Hoe het ook zei; zelfbewustzijn is de eerste stap naar genezing.

Reageren is niet mogelijk