Nooit meer een buiskap zelf maken!

Jarenlang genieten we van de zomerse vaartochten met onze boten. Onze zonen hebben nu ook allemaal een boot, waardoor het nog leuker wordt om te gaan varen, vissen of zwemmen. Voorheen waren we vaak zelf bezig met de reparaties en aanpassingen aan de boten. We hebben een leuke loods iets ten zuiden van Harlingen waar we heel de winter aan het werk waren met het schilderen, schoonmaken, vervangen van de buiskap en het nakijken van de hengelhouders aan de relingen. Leuk werk om te doen, zeker wanneer het allemaal werkt zoals het idee was. Maar die buiskap, dat werd een vervelend verhaal. Stiksels lossnijden, doeken op maat maken, inpassen en vervolgens monteren, eigenlijk waren we er wel een beetje klaar mee. Zeker toen we BB Zeilmakerij in Dronten tegenkwamen. Kijkt u ook een op zeilmakerij-dronten.nl.

Eigen buiskap na een persoonlijk gesprek

Onze boten zijn belangrijk voor ons. We willen niet zomaar dingen aan de boten laten veranderen door mensen, zeker niet door de slechte ervaringen die we gehad hebben met het ‘repareren’ van een buitenboordmotor door een bedrijf in Leeuwarden. Daarom wilden we graag de mensen ontmoeten die aan het werk zouden gaan met onze buiskap, en de buiskap op de boten van onze zoons. Het werd een prettig persoonlijk gesprek waarin we vooral aanstuurden op wat wij wilden hebben, en wat ons budget was. We kwamen er al snel achter dat we komende winter veel tijd over zouden houden. Wanneer we de prijs van de uren en materialen optelden wanneer we het werk zelf zouden doen, kwamen we hoger uit dan de prijs bij BB Zeilmakerij Dronten. Die kunnen alles namelijk veel goedkoper inkopen.

Waarom zoveel aandacht voor een buiskap?

Een buiskap is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van een boot, al ziet een boot zonder buiskap er maar een beetje vreemd uit. Wanneer je in weer en wind gebruik wilt kunnen maken van de boot, dan is de kap belangrijk om de regen en wind uit je gezicht te houden wanneer je aan het varen bent. Daarnaast is het gewoon praktisch om beschut te kunnen zitten wanneer de boot eenmaal een beetje op snelheid komt. Maar de echte reden waarom je zoveel aandacht wilt besteden aan een goede buiskap, is dat een kwalitatieve kap jarenlang mee kan gaan. Zeker bij goed gebruik en bij het laatste gaat het regelmatig mis. Dat zie ik ook bij mijn zoons. Varen, vissen en zwemmen is ontzettend leuk, maar het schoonmaken van de buiskap is iets dat je gewoon niet mag vergeten. Wanneer er eenmaal aanslag op de kap zit en je vouwt de kap op zonder deze schoon te maken, dan vreet dit zich door alles heen. Schimmel, aanslag en verwering zorgen ervoor dat de kap alsnog binnen een jaar vervangen moet worden. Daarom hebben we gekozen om een kap te laten maken in Dronten. We krijgen persoonlijk advies en direct tips en trucs om alles goed schoon te maken en te houden. Dat is praktisch, want ondanks de lagere prijzen is het niet de bedoeling dat we jaarlijks terug moeten komen voor een nieuwe kap. Dan kunnen we het geld immers beter besteden aan andere uitbreidingen, zoals wat stevigere hengels zodat we wat grotere vissen binnen kunnen halen. Of een betere stoel voor mijn vrouw zodat die wat meer ontspannen mee kan wanneer we het water opgaan. Maak jij jouw buiskap nog altijd zelf en vind je het net zo vervelend als wij dat vonden, dan raad ik je aan om eens te gaan kijken bij BB Zeilmakerij Dronten.

Reageren is niet mogelijk