Mindfulness in Amsterdam: Hier vind je het

Wist je dat je door op dagelijkse basis mindfulness te beoefenen je vele malen gelukkiger kunt worden? Dat je meer innerlijke rust en vrede ervaart en tegenslagen veel beter aankunt? Als je nu denkt ‘dat wil ik ook!’ en je woont in de buurt van Amsterdam dan zou je daarvoor kunnen kijken op de website van Beyond Mindfulness. Dit is het initiatief van Marc, fervent beoefenaar, en aanbieder van cursussen mindfulness in Amsterdam. Marc is al jarenlang bezig met mindfulness, yoga en boeddhistische technieken, en wil deze op toegankelijke wijze overbrengen met zijn cursussen mindfulness in Amsterdam. Hij biedt deze in diverse vormen aan, namelijk de volgende:

  • Een mindfulness cursus in Amsterdam
  • Een mindfulness retraite in de omgeving Amsterdam
  • Persoonlijke stress en burn-out coaching in Amsterdam

Je kunt dus zowel in je eentje bij hem terecht als in groepsverband. Als je voor de open cursus of een retraite kiest dan kom je waarschijnlijk terecht in een groep vol mensen die je (nog) niet kent, maar die wel allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk bewuster in het leven staan en meer genieten van het hier en nu. Want dat is immers waar die cursus of retraite mindfulness in Amsterdam voor bedoeld is.

Wat levert aandachtig leven in het hier en nu je op?

Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar leven in het hier en nu kan je ontzettend veel opleveren. Veel mensen vinden het moeilijk om te dealen met alle dagelijkse vormen van stress, en hebben het gevoel constant aan het rennen te zijn. Speciaal voor deze mensen is er de cursus mindfulness in Amsterdam van Beyond Mindfulness. Tijdens deze cursus ga je leren om je gedrag, gevoelens en gedachten te observeren in plaats van ze te veroordelen. Je hebt namelijk wel gevoelens, maar je ‘bent’ ze niet. En als jij er verder niet zoveel aandacht aan besteedt dat je gestresst bent dan zul je zien dat het allemaal niet zo erg is als het lijkt. Als jij nu denkt ‘ja maar dat is echt niet mogelijk hoor’ dan ben je de perfecte kandidaat voor deze cursus, want dan kun je alle tips en technieken juist heel goed gebruiken!

Wat leer je tijdens de cursus mindfulness in Amsterdam?

Tijdens deze cursus mindfulness in Amsterdam ga je aan de slag met diverse technieken. Deze technieken zijn er om je te helpen meer in het hier en nu te leven, oftewel om met je aandacht bij datgene te houden wat je op dat moment aan het doen bent. Dit kun je doen door bewuste ademhaling, meditatie, en door bepaalde inzichten te verwerven over al je gedachten en gevoelens. Ook zelfcompassie is een belangrijk punt dat tevens wordt aangestipt tijdens deze cursus mindfulness in Amsterdam. Het is namelijk ontzettend belangrijk om jezelf als een goede vriend te behandelen en niet te veroordelen over eventuele gemaakte fouten of zogenaamde mislukkingen. Als je zelfcompassie beoefent zul je merken dat je veel relaxter wordt, want wat er ook gebeurt, je kunt het aan en het is ok├ę. Je wordt veel minder kritisch op jezelf en leert accepteren dat de dingen soms nu eenmaal zijn zoals ze zijn. Ge├»nteresseerd? Kijk dan op de website van Beyond Mindfulness naar alle info over deze cursussen.

Reageren is niet mogelijk