Marcel maakt een versleten plafond weer zo goed als een nieuw plafond!

Marcel Wesseling is iemand die expert is op het gebied van plafonds, en dan met name spanplafonds. Hij verkoopt en monteert spanplafonds door het hele land. Op zijn eigen website, marcelwesseling, vind je onder andere foto’s van plafonds dat hij gemonteerd heeft. Marcel Wesseling heeft geen verkopers in dienst, hij komt zelf langs met de offerte en als u het met de prijs eens bent, dan is hij er ook weer bij op moment dat uw nieuwe plafond of spanplafond gemonteerd wordt. 

Wat is een spanplafond?

Als je toe bent aan een nieuw plafond dan kun je er ook voor kiezen om een spanplafond te nemen. Maar wat is dat dan precies? Dat is heel simpel, een spanplafond is een vals plafond van een strak gespannen kunststofdoek dat op maat gemaakt wordt. Het kan onder een bestaand plafond worden aangebracht, je hoeft dus niet het hele plafond eruit te slopen en het vervangen met een nieuw plafond. Spanplafonds bestaan meestal uit een op een raamwerk gespannen doek van pvc of polyester. Een plafond van pvc wordt met behulp van warmte, zo’n 40 tot 60 graden, gespannen en opgespannen in profielen en al dan niet afgesneden naargelang het soort systeemprofiel. Een polyester spanplafond wordt door de installateur zelf op maat gesneden en wordt gespannen op kamertemperatuur. Een pvc plafond is afwasbaar, een pvc plafond hoeft ook niet geschilderd te worden en is demonteerbaar. De nadelen zijn echter wel dat het makkelijk te beschadigen is door scherpe voorwerpen, mogelijke verkleuringen en dat je beperkt bent om na het plaatsen van een pvc plafond deze nog aan te passen. 

4 Redenen waarom je een spanplafond moet hebben

Zit er een opkomende scheur in je plafond? Wacht dan nog even met het monteren van een nieuw plafond  en wacht met verven of tot de scheur echt in het plafond zit. Het aanleggen van een spanplafond is een veel effectievere en duurzamere oplossing wanneer je een volledig nieuw plafond aan zou leggen. Hieronder 4 redenen waarom je een spanplafond zou moeten hebben!

  • Met een spanplafond is alles mogelijk. Je kunt je plafond als het ware zelf stijlen, welke kleur, welke structuur jij wil, noem het maar op. Je hebt keuze uit honderden mogelijkheden, van mat tot hoogglans en van spierwit naar knalrood. Ook is het mogelijk je nieuwe plafond met LED-verlichting te bestellen 
  • Nog een voordeel van een spanplafond is dat het de galm en echo vermindert. 
  • Een spanplafond is ook erg handig voor in de keuken fin de badkamer. Spanplafonds zijn namelijk schimmel-, alegen- en bacteriewereld, waardoor ze dus enorm geschikt zijn voor vochtige plekken als keukens en badkamers. Dat is natuurlijk wel zo hygiënisch, vind je ook niet?
  • Het is geen hak- en breekwerk. Ben je ook bang dat wanneer je toe bent aan een nieuw plafond dat je meubels dan zo vies worden van al het stof wat het afgeeft? Of dat je geluidsoverlast geeft aan de buurt? Nog een voordeel van een spanplafond is dat er geen hak- en breekwerk nodig is, want het nieuwe plafond wordt geplaatst vlak onder het bestaande plafond gemonteerd. In bijna elke gevallen dit binnen één dag gebeurd. 

Dus, ben jij eigenlijk (bijna) toe aan een nieuw plafond? Neem eens een kijkje op de website van Marcel Wesseling en bekijk de mogelijkheden voor jou nieuw plafond!

Reageren is niet mogelijk