Makelaardij Venlo bleek de uitkomst te zijn voor ons verkooptraject

Mijn man en ik hadden door te tijd heen veel gelezen over de mogelijkheden om je eigen huis te verkopen. Dat leek ons wel wat. Toen we besloten om ons huis te verkopen en op zoek te gaan naar een andere woning, hadden we in eerste instantie geen haast. We maakten wat foto’s en lieten een leuke beschrijving van ons huis maken. Die plaatsten we op internet en een aantal websites, maar de reacties bleven uit. In de tussentijd hadden we echter wel een woning gevonden die we graag wilden kopen. Dat betekende een probleem:

  • We moesten eerst ons huis verkopen om geld te hebben;
  • We hadden geen buffer voor dubbele maandlasten.

Aangezien we nog geen mensen hadden gevonden die serieuze interesse getoond hadden, begonnen we te twijfelen aan de keuze die we gemaakt hadden. Blijkbaar was zelf het huis verkopen niet de stap geweest die we hadden moeten zetten. We besloten om eens in gesprek te gaan met Makelaardij Venlo. We werden direct goed ontvangen door Boonen Makelaardij (boonenmakelaardij.nl) die direct de vinger op de zere plek wist te leggen. Niemand vertrouwde onze advertentie vanwege de fouten en het feit dat er geen makelaardij Venlo genoemd was. Dan reageren mensen dus niet zo snel.

Makelaardij Venlo verhoogde direct de vraagprijs

We hadden het idee dat we het redelijk aangepakt hadden, maar zagen al heel snel dat we missers gemaakt hadden die de negatieve effecten verklaarden. Zo gooide Makelaardij Venlo direct de prijs omhoog zodat ons huis in het juiste segment zou komen te staan. Daarmee trek je de mensen aan die wel echt interesse hebben en het geeft ruimte om te onderhandelen. Daarna paste Makelaardij Venlo de foto’s en de omschrijving aan en werd ons huis binnen hun netwerk aangeboden. Het duurde nog geen week voordat er vier bezichtigingen geboekt waren door mensen die interesse hadden. Makelaardij Venlo had deze mensen al langer op de lijst staan en wist dat deze mensen interesse zouden hebben. We konden direct in gesprek en zagen dat alle vier de koppels ook daadwerkelijk het huis wilden hebben. Uiteindelijk hebben we het huis iets boven de vraagprijs kunnen verkopen. Boven de vraagprijs van Makelaardij Venlo en heel ver boven het bedrag dat ze zelf in gedachten hadden. Zo heeft Makelaardij Venlo zichzelf terugbetaalt en hebben wij er nog steeds meer aan overgehouden dan we hoopten.

Toch een makelaar inschakelen

We hadden het idee dat we ons huis zelf konden verkopen en dat we dan meer geld over zouden houden. Gelukkig hebben we net op tijd besloten dat het tijd was om Makelaardij Venlo in te schakelen. Persoonlijk raad ik iedereen aan om een makelaar in de arm te nemen bij het verkopen van een woning. De reden is eenvoudig: zij hebben ervaring met de verkoop van huizen, weten waar zij op moeten letten en hebben een veel breder netwerk dan wij zelf hebben. Het gevolg is niet alleen dat jouw woning voor meer geld verkocht kan worden. Het gaat vooral heel veel sneller en dat heeft het voor ons mogelijk gemaakt om op tijd een goed bod te doen op het huis dat wij op het oog hadden. We zijn overigens niet groter gaan wonen, maar juist kleiner. Ik word ouder en de kinderen zijn het huis uit. Voor mijn man was het belangrijk dat de tuin minstens zo groot zou zijn zodat hij verder kon met zijn bonsaibomen. Dat hebben we kunnen vinden in de woning die we nu betrokken hebben, met een leuk spaarcentje over.

Reageren is niet mogelijk