Lichtmasten

Licht is in veel gevallen erg belangrijk en lichtmasten kunnen ervoor zorgen dat je over voldoende verlichting beschikt. Een locatie waar dit van belang is, is bijvoorbeeld een bedrijventerrein. Een eerste reden waarom het nodig is om hiervoor te zorgen, is natuurlijk het feit dat je op die manier zelf beter nog wat werk kunt verzetten op het moment dat het al donker is. In de herfst en winter is het in Nederland al vroeg donker en als je dan buiten je bedrijfslocatie nog iets moet doen, is het wel handig als je daarvoor goede verlichting hebt. Lichtmasten kunnen ervoor zorgen dat het terrein om jouw gebouw heen goed verlicht is, zodat je goed kunt zien waar je mee bezig bent. Voor je eigen gemak is het dus van belang, maar er is ook nog een tweede reden waarom je deze lampen zou moeten plaatsen. Mensen die weinig goeds in het zin hebben, hebben er een hekel aan om dit in het volle licht te doen. Het blijkt dan ook keer op keer dat terreinen die goed verlicht zijn, minder vaak last hebben van inbraak en diefstal dan onverlichte gebieden. Met het schijnsel van lichtmasten, kun je immers niets even stiekem doen!

Lichtmasten voor sportvelden

Een andere locatie waar lichtmasten erg goed van pas komt, is het sportveld. Of het nu om een voetbalveld, hockeyveld of atletiekbaan gaat, je hebt er eigenlijk gewoon lampen nodig. Zoals gezegd hebben we in Nederland te maken met een vroeg ondergaande zon in de herfst- en wintermaanden. Zijn er geen lampen aanwezig bij de trainingsvelden, dan zou dit betekenen dat er alleen overdag getraind kan worden. Voor de juniorenteams is dit vaak nog wel te regelen, maar voor de volwassenen ligt dit natuurlijk anders. Zij hebben overdag andere verplichtingen, zoals school of werk. Voor hen is het dus echt noodzaak dat er lichtmasten rond het veld of de baan staan, zodat zij ook in de donkere maanden van het jaar gewoon door kunnen gaan met hun trainingen. Een regelmatige training is niet alleen voor professionals van belang, ook voor amateursporters is dit natuurlijk belangrijk. Een paar weken niet trainen betekent meteen een achteruitgang van de conditie en van het samenspel. Willen jullie je kunnen blijven meten met andere teams? Dan zijn lichtmasten dus noodzakelijk om het mogelijk te maken dat je het hele jaar door je training door kunt blijven zetten.

Ontwerpen, plaatsen en onderhouden

Is jouw bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein en heb je daar goede lampen nodig? Of zit je in het bestuur van een sportvereniging en kan jullie sportterrein wel lichtmasten gebruiken? Neem dan contact op met OVI Enschede. Dit bedrijf werkt in het hele land en kan jullie helpen met:

  • het maken van een ontwerp: waar moeten de lampen komen staan en hoeveel zijn er nodig
  • het plaatsen van de verschillende masten
  • het zorg dragen voor het onderhoud, zodat de kwaliteit optimaal blijft

Deze onderneming kan je dus echt een totaalpakket leveren als het aankomt op lichtmasten. Zij kunnen je dus helpen met het bepalen van de ultieme plaatsing van alle masten, zodat je zeker weet dat ieder deel van het terrein zo goed mogelijk verlicht is. Vervolgens kun je de nodige exemplaren bij hen bestellen en deze ook door hen laten plaatsen. Dat zij ook het onderhoud verzorgen is natuurlijk erg prettig. Voor jou zelf is het immers lastig om na te gaan waar eventuele storingen zich bevinden en of alles nog naar behoren werkt, daar kun je wel wat professionele hulp bij gebruiken. OVI Enschede is dus een echte aanrader als je op zoek bent naar lichtmasten!

Reageren is niet mogelijk