Kies jij kunststof fruitkisten?

Als jij fruit teelt, dan is het aan te raden om kunststof fruitkisten aan te schaffen voor het bewaren hiervan. Je hebt natuurlijk altijd opslagmateriaal nodig om de geplukte fruitsoorten in te kunnen bewaren en er is genoeg keus op dit gebied. Maar niet iedere optie houdt je fruit even lang vers, niet ieder soort krat is even sterk en ook niet alle opslagmaterialen zijn even hygiënisch in gebruik. De kunststof fruitkisten van boxpall zijn echt een uitkomst: ze zijn sterk, ze zijn goed schoon te maken en ze houden je producten langer vers.

Houdbaarheid

Fruittelers kennen allemaal het probleem van de houdbaarheid van hun producten. Vers van de struik, de boom of de plant smaken alle fruitsoorten natuurlijk het lekkerst, maar het kost nu eenmaal tijd om het van jouw bedrijf naar de winkel te krijgen en vervolgens bij jouw klanten. Tijdens de opslag en het vervoer moet alles zo vers mogelijk blijven en dat lukt heel goed met de kunststof fruitkisten van boxpall. Zij bieden verschillende varianten aan, die voor verschillende soorten fruit geschikt zijn. Sommige soorten blijven immers het best als ze zo weinig mogelijk aan de lucht blootgesteld worden, terwijl andere soorten juist veel verse lucht nodig hebben. Daarom bieden zij zowel geperforeerde als volledig gesloten kunststof fruitkisten aan. Zo is er altijd een geschikte variant voor de fruitsoort die jij teelt. Maar er zijn meer zaken van invloed op de houdbaarheid dan alleen de hoeveelheid lucht die bij de producten kan komen. Het maakt bijvoorbeeld ook uit hoe zeer het fruit tegen elkaar aan drukt. Bij appels en peren is het niet zo’n probleem om te stapelen, maar kwetsbare soorten als bramen en frambozen komen al snel in de verdrukking. Daarom zijn kunststof fruitkisten ook in verschillende formaten te krijgen. Zo kun je kiezen voor een kist met een afmeting die past bij wat jij er in wilt bewaren. Het heeft immers geen zin om voor heel hoge kisten te kiezen als je het fruit niet op kunt stapelen, dan sla je alleen maar onnodig lucht op.

Kunststof fruitkisten van boxpall

Wat verder nog belangrijk is om te weten over de kunststof fruitkisten van boxpall, is dat ze vlak van onderen kunnen zijn, oftewel of latten staan. Maar er zijn ook exemplaren met voetjes te krijgen. Er valt dus genoeg te kiezen:

  • geperforeerd of dicht kunststof
  • verschillende afmetingen
  • staand op latten of op voetjes

Maar al deze varianten hebben wel één ding met elkaar gemeen en dat is dat ze gemaakt zijn van high-density polyethylene, oftewel HDPE. Dit materiaal staat er om bekend dat het heel sterk is en hoge gewichten aankan. Je kunt dus gerust de kunststof fruitkisten volgooien met bijvoorbeeld kilo’s appels, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de bodem door gaat hangen. Daarnaast is HDPE een materiaal dat heel geschikt is voor het bewaren van voedsel en de kisten van boxpall zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken, zodat alles ook echt hygiënisch op orde blijft. Als jij fruit teelt, dan is het dus een aanrader om te kiezen voor de kunststof fruitkisten van boxpall!

Reageren is niet mogelijk