Houd je onderneming gezond dankzij een heldere succession planning

Een onderneming of organisatie is altijd net zo sterk als de sterkste werknemers. Als je talent in je organisatie hebt en dit talent vult de belangrijke posities binnen een onderneming in, dan heb je als het ware de beste mensen aan het roer. Dat is fijn, want met zulke experts in je onderneming, lopen de zaken ook vaak heel gestroomlijnd. Je ziet dit in in principe in alle sectoren, van de zorg en horeca tot en met de hoogste topfuncties binnen banken of andere topbedrijven. Het is dan ook risicovol om te afhankelijk te worden van deze experts, want op den duur zullen ze vertrekken. Mensen gaan immers met pensioen of nemen bijvoorbeeld een sabbatical. Mensen kunnen ook plotseling ziek worden en langdurig in de ziektewet terecht komen. Als je in zulke gevallen geen back-up plan hebt, dan daalt de kwaliteit van je onderneming direct. Je kan het je dus niet veroorloven om teveel afhankelijk te zijn van bepaalde mensen binnen een bedrijf. Dat is waar succession planning om te hoek komt kijken. Succession planning is een mooi woord voor opvolg planning. Succession planning draait dan ook om het opstellen van een plan van aanpak met betrekking tot de opvolging voor bepaalde werknemers met specifieke functies/taken en verantwoordelijkheden. Mocht iemand vertrekken, dan heb je dankzij succession planning dus altijd een soort pool met potentiĆ«le kandidaten die de vertrekkende werknemer kunnen opvolgen. Omdat je niet zonder meer iemand van de straat kunt plukken en mensen dus ook moet opleiden, heb je voor succession planning een strategie nodig. Dat is waar trakstar relevant wordt. Hiermee kun je de succession planning als het ware beheren en in goede banen leiden. Het idee is dat je binnen je eigen onderneming of organisatie mensen kunt detecteren die in aanmerking komen voor bepaalde posities. Je kunt ze vervolgens binnen je eigen onderneming opleiden om die functies op den duur uit te voeren. Dankzij trakstar kun je makkelijk bijhouden welke werknemers geschikt zijn, wat hun voortgang is, welke extra begeleiding of training ze nodig hebben, et cetera. Zo kweek je dus als het ware binnen je onderneming een pool met mensen die ingezet kunnen worden op verschillende plekken in je organisatie. Ze kunnen dankzij de succession planning dan ook makkelijker doorstromen en promotie maken. Dat is voor jou prettig, maar het is natuurlijk ook heel fijn voor de werknemers zelf. Dankzij trakstar hebben werknemers het vooruitzicht op promoties naar andere en betere posities. Dat werkt uiteraard heel motiverend waardoor mensen hun potentieel ook meer tot hun recht laten komen. Dankzij trakstar heb je dan ook inzicht in het potentieel van mensen en hun maximale capaciteiten. Je ziet bijvoorbeeld ook snel wanneer iemand zijn of haar potentieel niet benut en kunt daar vervolgens actie op ondernemen. 

De kracht van succession planning van trakstar

Dankzij succession planning van trekstar kun je je onderneming dus gezond houden. Je hebt altijd mensen in dienst die sleutelposities kunnen invullen. Je bent daardoor dus altijd veel minder afhankelijk van specifieke experts binnen je onderneming. 

Wat levert het op?

Als je gebruik gaat maken van trakstar, dan levert dat meteen ook de nodige voordelen op. Deze kun je allemaal nalezen op trakstar.nl. Denk bijvoorbeeld aan voordelen als: 

  • Meer betrokkenheid van werknemers
  • Volledig toegesneden op jouw wensen
  • Controle over de processen

Reageren is niet mogelijk