Het kiezen voor een hondenfietsmand

Ik vind het persoonlijk heerlijk om eigenlijk overal wel op de fiets naartoe te gaan. Van de supermarkt tot het strand, ik ga er altijd op de fiets heen. Met een hond is dit ineens een stuk lastiger. Ik heb zelf namelijk een vrij klein hondje en voor hem is het bijna onmogelijk om naast de fiets mee te rennen. Naast dat de meningen erover verdeeld zijn of dit ook wel echt gezond is voor je hond, vond ik het toch ook wel heel erg vervelend om mijn hondje zo te zien vechten tegen de wind bijvoorbeeld. Daarnaast hield hij het nooit lang vol. Ik moest dus op zoek naar een andere oplossing als ik echt zoveel mogelijk op de fiets wilde blijven doen.

  • Hondenfietsmand
  • Hondenfietskar

De oplossing vond ik op de website Tinki.nl. Dit is de website wanneer het aankomt op alles wat met je hond te maken heeft. Ik ben hier dan ook regelmatig te vinden. Niet alleen voor het vinden van bijvoorbeeld voeding of een leuk speeltje, maar ook hebben ze hier een hele hoop informatie waar je zeker wat aan hebt. Over verzekeringen bijvoorbeeld, heel erg fijn om door te nemen en zo tot de juiste beslissing te komen. Als ik tegen een bepaald probleem aanloop met mijn hondje, dan ga ik eigenlijk altijd hierheen en 9 van de 10 keer kom ik dan weer met een oplossing er vandaan. Dat is heel erg prettig, want sinds ik de hondenfietsmand heb, weet ik eigenlijk niet hoe ik het al die tijd zonder heb gedaan!

Het uitkiezen van de hondenfietsmand

Er zijn eigenlijk twee soorten waar je uit kunt kiezen: de hondenfietsmand is ideaal voor kleinere hondjes. Als je hond hier echter te zwaar voor is (en je dus je fiets uit balans kan brengen), dan kun je beter kiezen voor de hondenfietskar. Met mijn kleine hondje (en geen plannen om de familie uit te gaan breiden), dacht ik dat een hondenfietsmand een toch net iets betere keuze is. Hier heb ik dan ook voor gekozen. Met het aanbod van alle online dierenwinkels op de website Tinki.nl heb je genoeg keuze om te maken. Gelukkig maken ze dit ook makkelijker voor je door een goed keuzemenu aan te bieden. Aan de hand hiervan kun je het assortiment dat getoond wordt een stuk verkleinen en zo dus eenvoudiger tot een keuze kunnen komen. Dit is dan ook precies wat ik gedaan heb en voor ik het wist had ik de hondenfietsmand van mijn keuze gevonden!

Met de hond op de fiets

Ze raden op de website Tinki aan om eerst met alleen de hondenfietsmand (en dus zonder hond) te gaan fietsen. Het kan namelijk de balans van je fiets net iets anders maken en dat kan even wennen zijn. As je dit direct met je hond doet, dan kan dit betekenen dat je misschien valt en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom ben ik er in eerste instantie alleen op uitgegaan en het beviel vanaf het eerste moment goed. Het is inderdaad even wennen, maar mijn fiets is vanaf het begin uitstekend in balans gebleven. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn hondje meenam in de hondenfietsmand. De eerste keer vond hij het behoorlijk spannend, maar inmiddels geniet hij er enorm van! Ik had dus echt geen betere keuze kunnen maken. In het begin hield ik de bovenkant van de hondenfietsmand er nog op, maar inmiddels is deze verdwenen. Het is tenslotte nergens meer voor nodig! Mijn hondje vindt het geweldig en die gaat echt nergens heen!

Reageren is niet mogelijk