Goedkeuring ESTA aanvragen voor gezin 

Als u en uw gezin naar de Verenigde Staten (VS) willen reizen is het nodig om via de ESTA een aanvraag te doen om in te kunnen reizen. De ESTA (Electronic System for Travel Authorization), is een systeem van de Amerikaanse overheid om alle wereldburgers die het land in willen, te controleren. Zo wordt onder andere gekeken of er geen strafblad aanwezig is. Dat geldt voor alle individuen, ook voor gezinnen. Een ESTA aanvragen, gezin of een aantal gezinsleden inbegrepen, hoeft niet duur te zijn. Al voor 14 dollar (28 euro) kunt u een aanvraag indienen. Dit kunt u zelf doen of laten doen via een gespecialiseerd bureau. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij esta-aanvragen.com. Via deze organisatie is het ook mogelijk in één keer een ESTA aanvraag voor het hele gezin te regelen. Hiervoor zult u wel alle gegevens van alle gezinsleden bij de hand moeten hebben, maar het voordeel is dat u wel in één keer kunt betalen. In een half uur kunt u al klaar zijn met uw ESTA aanvragen. Gezin en bagage kunnen dan zonder zorgen op vakantie. Dat is wel zo prettig!

Met spoed goedkeuring ESTA aanvragen voor gezin

Het kan natuur voorkomen dat u met spoed een ESTA aanvraag in moet dienen omdat u zo snel mogelijk naar de VS moet. Als u al een goedkeuring hebt kunnen regelen en binnen twee jaar nog eens op reis moet, hoeft u niet nog een keer een aanvraag in te dienen. Omdat de ESTA aanvragen gezin twee jaar geldig zijn voor reizen tot maximaal negentig dagen, kunt u bij een spoedgeval gewoon uw tickets boeken zonder dat u bang hoeft te zijn dit nog te moeten regelen. Dit is vooral een voordeel voor gezinnen die met enige regelmaat in de VS moeten zijn. Alleen als een van uw gezinsleden een nieuw paspoort (en dus een nieuw documentnummer) heeft moet u opnieuw de ESTA aanvragen voor gezin. Het is ook mogelijk zonder tussenkomst van een derde partij uw ESTA aanvraag te regelen. Als u dit echter nog niet eerder hebt gedaan en er snel en eenvoudig vanaf wilt zijn, dan kunt u ook een beroep doen op een externe partij, bijvoorbeeld via https://esta-aanvragen.com/esta-aanvragen-gezin-familie-amerika/. U kunt op verschillende manieren contact opnemen. Kijk hiervoor op de website. Als u direct een aanvraag wilt doen kunt u gebruik maken van een contactformulier. U bent het snelst klaar als u vooraf alle paspoorten en persoonlijke informatie van al uw medereizigers bij de hand hebt. Dan hoeft u tijdens het doen van de aanvraag niet op zoek naar deze gegevens. Op deze manier kan het aanvragen van de documenten al binnen een half uur geregeld zijn.

Waar moet u nog meer rekening mee houden?

Het is aan te raden vooraf goed te informeren naar de benodigde reisdocumenten en vaccinaties als u naar het buitenland gaat. Sinds de aanslagen in 2001 zijn de veiligheidsmaatregelen in de VS behoorlijk aangescherpt. Sindsdien moet u, als u naar de VS reist, rekening houden met: 

  • Beperkte hoeveelheden toegestane vloeistoffen in handbagage
  • Wachtrijen op het aankomstvliegveld
  • Controles van bagage en passagiers

Het is mogelijk dat u bij aankomst ondervraagd wordt door de lokale autoriteiten over uw bezoek aan de VS. Uw goedgekeurde aanvraag van de ESTA kan er niet voor zorgen dat u dit kunt omzeilen. Hoogstens verzekert u zichzelf ervan dat u het land binnen kunt komen door tijdig uw ESTA aanvragen voor gezin te regelen. Kijkt u eens op esta-aanvragen.com voor meer informatie, tarieven en de werkwijze om zo snel mogelijk uw reisdocumenten in orde te hebben.

Reageren is niet mogelijk