Geen kras meer bij autospuiterij Enschede

Een aantal winters geleden waren mijn broertje en ik verwikkeld in een hevig sneeuwballengevecht. De sneeuwballen vlogen ons om het hoofd, met slechts een milliseconde tussentijd. Snel schraapten we de volgende bal bij elkaar– daarbij niet rekening houdend met de grond waarván we de sneeuw haalden. Op een gegeven moment verstopte mijn broertje zich achter mijn vaders auto. Ik schraapte weer een sneeuwbal bij elkaar, richtte en… gooide mis. Tegen de mooie Skoda aan. Daar besteedden we toen geen aandacht aan (de volgende sneeuwbal trof me alweer in mijn gezicht), maar de volgende dag hoorden we een verschrikte stem: ‘Waar komt DEZE KRAS vandaan?’ Je voelde hem misschien al aankomen: de sneeuwballen zaten vol grind. En dat had ik iets te hard tegen de auto gegooid… Gelukkig hielp de autospuiterij in Enschede ons uit de brand en reed de auto van mijn vader na een korte tijd weer glanzend over de snelweg.

Autospuiterij Enschede: vergoed of niet?

Wellicht komt de situatie die ik hierboven heb geschetst, jou bekend voor. Je kinderen hebben sneeuwballen gegooid… of andere dingen gedaan waardoor er een kras op je auto is verschenen. Of je ging per ongeluk te hard met je autosleutel langs de deur (ja, zulke dingen gebeuren mensen echt!). Nog vervelender is het wanneer anderen een kras veroorzaakt hebben. Wanneer je terugloopt naar de parkeerplaats na een afspraak bijvoorbeeld, en je ziet dat je auto opeens krassen bezit. Gelukkig bestaan er bedrijven als de autospuiterij in Enschede die dit in een snelle tijd weer voor je opgelost hebben. De kras wordt bespoten, de lak mooi afgewerkt en je auto ziet er weer uit als nieuw. Dit kost natuurlijk wel wat (hoewel de autospuiterij in Enschede een prima kwaliteit levert voor een net zo prima prijsje). Daarom kun je je afvragen: vergoed mijn autoverzekering zulke krassen eigenlijk ook? Er zijn een aantal situaties waarin je wel een vergoeding krijgt. Dit zijn de volgende:

  • Je hebt een Allrisk autoverzekering
  • Je weet wie de dader is
  • Je claimt de kras

De meeste autoverzekeringen vergoeden een schadeherstelbeurt bij de autospuiterij in Enschede niet zo snel, maar een Allrisk autoverzekering wel. De naam zegt het al: het is inclusief alle risico’s, dus ook de mogelijkheid dat er een kras op je auto verschijnt. Het maakt hierbij niet uit of de dader bekend is of niet – als je niet weet wie het gedaan heeft, wordt het ook vergoed. En als je het wel weet, neemt de verzekeringsmaatschappij zelf contact op met diegene. Jij hoeft dat dus niet te doen; scheelt een hoop gedoe! Stel je hebt niet zo’n verzekering, maar je weet wel wie de dader is, dan is er ook kans op schadevergoeding. Wel moet je heel goed kunnen bewijzen dat dat persoon het daadwerkelijk gedaan heeft; zo moeten er bijvoorbeeld minimaal twee getuigenverklaringen zijn. Een derde manier om schadevergoeding te krijgen voor de beurt bij de autospuiterij in Enschede is: het claimen van de kras. Dit kan echter wel betekenen dat je schadevrije jaren verminderd worden, waardoor je meer premie moet betalen. Vraag dus eerst aan een expert of je verzekeraar of dit wel zo’n goed idee is. Probeer in ieder geval eerst deze drie opties voordat je alles zelf betaalt!

Waarom naar Enschede?

Of de schade nou vergoed wordt of niet, de autospuiterij in Enschede is altijd een goede plek om naartoe te gaan met de kras. De spuiters hier hebben veel ervaring, bezitten een milieucertificaat – het is dus groen en niet slecht voor het milieu – en bezitten alle benodigde vakdiploma’s. Je auto is dus zeker in goede handen bij deze autospuiterij in Enschede! Kijk voor meer informatie eens op autoschadenijland.

Reageren is niet mogelijk