Geef je relatie een tweede kans met behulp van relatietherapie in Apeldoorn

In het begin van elke relatie is het vaak rozengeur en maneschijn. Dat komt natuurlijk omdat je alles nog door de roze bril bekijkt. De gebreken worden niet gezien en de positieve eigenschappen worden flink uitvergroot. Je leeft dan dus in een soort illusie. Op den duur moet je de roze wolk weer verlaten en kom je terug op aarde. Op dat moment kun je de negatieve trekjes van je partner niet langer verdoezelen en het is ook lastiger om die positieve karaktereigenschappen uit te vergroten. Dat komt natuurlijk ook doordat je er aan gewend bent geraakt. Wat dat betreft is je referentiekader dus ook aangepast en daardoor heb je nieuwe verwachtingen. Als beide partners in principe redelijk goed bij elkaar passen, dan zullen de ergernissen in de regel niet heel groot zijn. Zolang je op 1 lijn zit en zolang je blijft communiceren, dan is er vrij weinig aan de hand. Relaties die stuk lopen terwijl er nooit sprake is van ruzies, eindigen vaak doordat de liefde gewoonweg op is. Vaak ontstaan de problemen dan ook omdat men niet goed met elkaar communiceert. Je komt dan al snel terecht op een hellend vlak. Kleine irritaties die niet worden besproken blijven in het geheugen plakken. Vervolgens komen daar weer nieuwe irritaties bovenop. Vaak zijn dit dezelfde soort irritaties waardoor ze qua beleving steeds vervelender worden. Voor je het weet ontdek je dat je partner een type is dat jou alleen maar kan irriteren. De goede eigenschappen verdwijnen naar de achtergrond en je geest kan zich alleen nog maar richten op al die vervelende eigenschappen. Zodra dat eenmaal aan de orde is, dan is alles wat je partner doet eigenlijk gewoonweg irritant. Het is goed om te beseffen dat goede communicatie deze neerwaartse spiraal had kunnen voorkomen. Via relatietherapie in Apeldoorn kun je de stroeve communicatie weer herstellen. Je zit namelijk vaak vast in een bepaalde routine waar je met z’n tweeën niet uit kan komen. Het is dan ook niet nodig om een zware psychologische sessie te doorstaan. Via relatietherapie in Apeldoorn kun je met behulp van een mediator de problemen in kaart brengen en weer leren om naar elkaar te luisteren. Tevens leer je ook om gewoon weer met elkaar te communiceren en om te zeggen wat je dwars zit. Tevens kan een mediator tijdens de relatietherapie in Apeldoorn ook ingrijpen wanneer je weer in dezelfde routine verzandt. Het is namelijk ook belangrijk om naar jezelf te kijken. Waarom ben je zo geïrriteerd? Waarom leidt een bepaald gedrag tot boosheid? Door al dit soort van dingen te benoemen, kun je ze ook aanpakken. Dankzij de relatietherapie in Apeldoorn kun je elkaar weer vrij in de ogen kijken zonder vooroordelen.

Waar kunnen wij terecht voor relatietherapie in Apeldoorn?

Natuurlijk wil je samen in relatietherapie in Apeldoorn. Dus jullie hebben in ieder geval al een stap in de goede richting gezet en hebben dus ook de wens om aan de relatie te werken. Voor een goede relatietherapie in Apeldoorn kunnen jullie dan ook samen terecht bij Menken Mediation. Als je kiest voor de relatietherapie in Apeldoorn bij Menken Mediation, dan profiteer je in ieder geval van de volgende voordelen:

  • Een intake van 30 minuten is altijd gratis.
  • Afspraken ’s avonds zijn mogelijk
  • Bij Menken Mediation kies je voor een allround registermediator met veel ervaring

Stuur een bericht voor het maken van een afspraak

Wil je graag gebruik maken van de relatietherapie in Apeldoorn, dan kun je via de site menkenmediation.nl een bericht sturen voor het maken van een afspraak. Lees meer…

Reageren is niet mogelijk