Gasloos wonen voor een beter milieu

Veel huishoudens maken op dit moment nog steeds gebruik van gas in hun woning. Mensen koken bijvoorbeeld of gas of verwarmen hun huis via een CV ketel die op gas werkt .Deze CV ketel verwarmt ook het water in huis en zo is men dus nog altijd afhankelijk van gas. Het streven vanuit de overheid is om heel Nederland voor 2050 helemaal gasvrij te maken. Dat betekent dus dat elk huis wordt afgesloten van het gas. Dat betekent natuurlijk niet dat je dan geen warm water meer hebt. Het idee is dat we gasloos gaan wonen en enkel nog vertrouwen op elektriciteit. Via de website van thesunshinecompany.nl kun je precies ontdekken hoe jij je woning gasvrij kunt maken. Het is namelijk niet zo dat jij alleen vanwege de wens van de overheid gasloos wilt wonen. Het is weliswaar de overheid die mensen in in ieder geval motiveert om over te stappen op alternatieve energiebronnen, maar ook zonder deze motivatie is het voor jezelf gewoon een goed idee. Gas wordt namelijk steeds duurder. Daarnaast zie je dat de fossiele brandstoffen steeds schaarser worden. In Nederland heb je in Groningen een gasbel die inmiddels ook bijna is verdwenen. Het opboren van het laatste beetje gas zorgt voor aardbevingen en veel ongemak. Dus met het oog op de toekomst, het milieu en je eigen portemonnee, is het gewoon verstandig om zo snel mogelijk gasloos te wonen. Dit is in de 21ste eeuw ook helemaal niet zo moeilijk. Je kunt namelijk via zonnepanelen, een warmtepomp en/of een inductieplaat eenvoudig zorgen voor een woning zonder gas. In principe kun je de woning opwarmen via elektriciteit die je verkrijgt aan de hand van de zonnepanelen. Op dat moment kun je ook je water opwarmen via deze door de zon verkregen elektriciteit. Op dat moment hoef je alleen nog maar je gasfornuis te vervangen door een inductieplaat en dan kun je volledig gasloos wonen. Je kunt ook een warmtepomp installeren. Deze vervangt dan je CV ketel en werkt op elektriciteit. Via de warmtepomp kun je je woning opwarmen en je water verwarmen. In combinatie met een elektrische kookplaat of een inductiekookplaat kun je je woning dus eenvoudig gasvrij maken met een warmtepomp. Je hebt dus allerlei opties en het is altijd een afweging welke optie voor jouw het beste is. Soms is het op de lange termijn voordeliger om zonnepanelen te plaatsen, maar het kan ook zijn dat je baat hebt bij een warmtepomp.

Kijk op thesunshinecompany.nl voor meer informatie over gasloos wonen

Op de site vind je in ieder geval uitleg over de voordelen en noodzaak van gasloos wonen. Zoals gezegd is gasloos wonen op dit moment optioneel, maar over 30 jaar moet elk huis in Nederland van het gas zijn afgesloten. Aangezien je er zelf baat bij hebt, is het dus verstandig om je huis zo snel mogelijk gasvrij te maken. Dit kun je dan ook snel realiseren via The Sunshine Company.

Bestel alles wat je nodig hebt via thesunshinecompany.nl

Je kunt bij The Sunshine Company terecht voor verschillende oplossingen wat betreft gasloos wonen. Hierbij kun je denken aan: 

  • Woning verduurzamen
  • Zonnepanelen kopen
  • Warmtepomp installeren

Reageren is niet mogelijk