Factuur software voor iedereen?

Factuur software is er in alle soorten en maten! Kijk eens op de website faktumfactuur.nl, zij bieden factuur software aan en het is bijna zeker dat daar ook wat voor jou tussen zit. Vandaag vertellen wij jou graag wat deze software inhoudt en waar je dit kunt aanschaffen. We zullen met het eerste onderdeel beginnen. Want facturatie software, wat moet ik me daarbij voorstellen? Dat is niet voor iedereen eenvoudig. 

Wat is dan eigenlijk factuur software?

Factuur software is een hulpmiddel dat makkelijk te gebruiken is om snel professionele facturen te maken als ook te beheren. Binnen enkele klikken kies je uit een groot assortiment sjablonen die zijn ontworpen op professionele wijze en die kun je vervolgens personaliseren met een eigen bedrijfslogo. Dat is slechts een van de opties, je kunt deze ook met je eigen huisstijl personaliseren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe start je? Wel, dat is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar je bedrijfsgegevens in te vullen en vervolgens ben je klaar om te beginnen. Als je bent begonnen en je hebt de factuur bijna klaar dan kun je het volgende doen:

  • Facturen sturen met email
  • Facturen afdrukken 
  • Facturen opslaan als PFD bestand
  • Faktumfactuur

Meer over de factuur en factuur software weten? 

Wil jij meer over de factuur in het algemeen weten? Lees dan snel nog even verder! De factuur is voor iedereen belangrijk. Maar vooral ondernemers, die kunnen vaak betaalde btw terugkrijgen! Bijvoorbeeld op een laptop die is gebruikt binnen de onderneming. Dat is soms wel een paar honderd euro. Dat wil je natuurlijk niet mislopen, maar je kunt dit geld alleen terugkrijgen als jouw factuur aan de vereisten voldoet. Daarom is het van belang om daaraan te voldoen. Eisen zijn dat er een factuurnummer op staat, ook als je maar een enkele factuur stuurt. Let daar dus altijd op bij het maken van de factuur. Zodra deze niet aan de eisen voldoet kun je het vergeten in sommige gevallen. Natuurlijk is er wel een herstelmogelijkheid, maar over het algemeen is het beter om zoiets in een keer goed te doen. Meer over de factuur, wat zijn nog meer eisen? Dat zijn er een heleboel. We zullen ze nu allemaal opnoemen omdat deze allemaal van belang zijn. Deze verplichting is namelijk een waar je niet onderuit komt. Het is natuurlijk wel zo, ook met factuur software, dat als jij eenmaal een standaard factuur hebt, dat je deze alleen nog maar aan hoeft te passen met nieuwe getallen en deze vervolgens de deur uit kunt gaan doen. In ieder geval meet jouw volledig naam en die van de afnemer erop vermeld staan. Daarnaast uiteraard het volledig adres en die Vande afneemt, btw-nummer en KvK-nummer. De aard van de goederen of diensten die zijn geleverd moet er ook op vermeld staan en daarnaast de hoeveelheid en datum. Het btw-tarief en het btw-bedrag zijn tenslotte de factoren waar het om draait, want het btw-bedrag wil je uiteraard als ondernemer graag terug op je bankrekening zien. En dat lukt zoals gezegd makkelijker door middel van factuur software! Probeer het nu zelf uit met de juiste factuur software en ondervind het zelf.

Reageren is niet mogelijk