Esta: eenvoudig naar Amerika

Sommige mensen denken dat het vrijwel onmogelijk is om naar de Verenigde Staten te reizen. Ze hebben op het internet gelezen dat het erg lastig is om een visum te krijgen, laat staan om een ‘ Green Card’ te bemachtigen. Deze mensen hebben een punt. Het is een heel karwei om een vergunning te krijgen om in de Verenigde Staten te mogen wonen of werken. Maar hoe zit het met toerisme? Kunnen toeristen niet naar de Verenigde Staten zonder dat daar een heel proces aan vast zit? Gelukkig heeft de Amerikaanse overheid daar iets op bedacht: het ESTA formulier. Je vraagt dit document aan voordat je op reis gaat en kunt zo 90 dagen aaneengesloten in het land verblijven. Er zijn meerdere landen die een soortgelijk visum verplicht stellen. Hoe vraag je een esta aan en waar moet je aan denken?

  • Individueel of groepsaanvraag?
  • Denk aan je paspoortnummer
  • Controleer alle gegevens

Reis je naar de Verenigde Staten? Grote kans dat je niet alleen gaat. In veel gevallen stappen nieuwsgierige toeristen samen op het vliegtuig. Je kunt daar bij het aanvragen van de esta rekening mee houden. Je kunt een groep aanmaken, waar je vervolgens verschillende personen aan toevoegt. Reis je bijvoorbeeld met je gezin, dan kan vader of moeder de groep aanmaken en de andere gezinsleden toevoegen. Dit is heel prettig, omdat je dan maar één aanvraag hebt openstaan. Wanneer je meerdere aanvragen doet, kan het zo zijn dat er een aantal goedgekeurd worden, terwijl één of twee personen nog moeten wachten. Om dit te voorkomen maak je een groep aan, zodat de esta in zijn geheel wordt goedgekeurd, of wordt afgewezen. Je kunt een esta aanvragen op de site van de Amerikaanse overheid, maar er zijn ook externe aanbieders waar je terecht kunt. Voordelen daarvan zijn dat je het bedrag met iDeal kunt betalen en je hulp kunt krijgen bij het invullen van het formulier. Ga bijvoorbeeld eens naar https://www.esta-aanvragen.nl/ en vraag een esta aan via eVisa Application Services. Je wordt dan snel en vakkundig geholpen!

Esta wordt gekoppeld aan je paspoort

Je hoeft het ESTA document in principe niet te laten zien wanneer je naar de Verenigde Staten reist. Wel is het verstandig om een kopie van de goedgekeurde aanvraag mee te nemen. Hoe werkt het dan precies? Wanneer je in het vliegtuig stapt, wordt gekeken of het esta gekoppeld is aan je paspoort. Daarom is het zo belangrijk dat je tijdens de aanvraag het juiste documentnummer invult. Maak je een kleine vergissing, dan is de kans groot dat je niet kunt afreizen. Met een beetje geluk hoor je dat al op Schiphol, maar het kan ook gebeuren dat je bij de douane in de VS geweigerd wordt. Je hebt dan voor niks in het vliegtuig gezeten! Doe je een aanvraag voor een grote groep? Controleer dan dus altijd of iedereen de juiste gegevens heeft ingevuld. Vraag iedereen om de gegevens naar je op te sturen en laat ze daarna de aanvraag bekijken. Verloopt je paspoort binnen drie maanden? Zorg dan dat je een nieuw paspoort aanvraagt en het nieuwe documentnummer invult tijdens je aanvraag.

Zonder zorgen op vakantie

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van het formulier? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Zij helpen je graag met het invullen van de juiste gegevens, of vertellen je precies welke data je nodig hebt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je moet invullen waar je gaat verblijven. Je hebt dan een Amerikaans adres nodig, wat er net iets anders uitziet dan een Nederlands adres. Dankzij de klantenservice ga je zonder zorgen op vakantie!

Reageren is niet mogelijk