Energetische behandeling

Ervaar jij verschillende klachten, maar kun je er niet echt een vinger opleggen? Dan kan een energetische behandeling jou helpen om je weer beter te voelen! Vaak als je naar een arts gaat, wordt er vooral gedaan aan symptoombestrijding. Er wordt gekeken naar de klacht die jij ervaart en daar wordt, waar mogelijk, een medicijn bij gezocht. Wat echter nooit gebeurt, is dat er gekeken wordt naar het totaalplaatje, er wordt altijd slechts naar het betreffende lichaamsdeel gekeken. Dat terwijl de oorzaak soms op een heel andere plek kan liggen. Bij een energetische behandeling wordt dit juist anders aangepakt. Hierbij wordt er uitgegaan van het feit dat er een balans moet zijn in lichaam en geest. Zit er ergens iets niet helemaal goed, dan is er sprake van een disbalans. Er wordt hierbij dan ook niet gekeken naar het direct behandelen van de klacht die jij ervaart, maar er wordt gekeken naar waar de disbalans vandaan komt en hoe dit opgelost kan worden. Er wordt bij een energetische behandeling dus echt naar het geheel gekeken, er wordt naar de kern van het probleem gezocht. Zodat het daadwerkelijke probleem aangepakt kan worden en je niet binnen de kortste keren weer last van klachten hebt.

Hoe ziet een energetische behandeling eruit?

Hoe gaat dit nu in zijn werk, zo’n energetische behandeling? Een therapeut zal jou proberen te helpen om de disbalans op te lossen, je zult leren om grip te krijgen op je balans en je zult een beter zelfinzicht krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door goed naar jouw lichaamshouding te kijken, dit geeft vaak veel meer weg dan je denkt. Wat jij voelt en wat jij denkt, vertaalt zich vaak in jouw lijf. Hieraan is dus zeker wat af te lezen, maar ook omgekeerd, je kunt door je houding dus ook zaken veranderen! Bij een energetische behandeling zal de therapeut jou onder andere bewust maken je eigen lichaamshouding en daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar zaken als:

  • hoe je zit
  • hoe je staat
  • hoe je ligt
  • hoeveel contact je maakt met de aarde
  • op welke manier je in contact staat met de aarde

Door al dit soort dingen te bekijken, krijg je meer kennis over jezelf. Je leert op die manier anders naar jezelf kijken en ook problemen herkennen. Door een energetische behandeling kun jij je kijk op de wereld en op jezelf veranderen en je zult je beter voelen. Bij een goede therapeut leer je jezelf te zijn, waar je dan ook maar bent en zonder dat dit je moeite kost.

Goede therapeut

Net als bij andere artsen, geldt ook bij een energetische behandeling dat veel afhangt van de professional die je hiervoor inschakelt. Lang niet iedereen die dergelijke behandelingen aanbiedt, is ook daadwerkelijk goed hierin. Wil jij goed geholpen worden, dan moet je dus een goede therapeut uitkiezen. Een aanrader op dit gebied is Margot Groot van Stilstaan bij Bewegen. Zij heeft al vele jaren ervaring hiermee en weet daardoor als geen ander hoe zij een energetische behandeling bij jou het best aan kan pakken. Zij kan jou uitstekend begeleiden bij het weer in balans komen en bij het verkrijgen van meer zelfinzicht. Of je nu rugklachten hebt of last hebt van migraine, een burn-out of nog weer iets heel anders, in veel gevallen kan zij jou uitstekend bijstaan. Op haar site StilstaanBijBewegen.nl kun je meer lezen over haar manier van behandelen en de klachten waarmee zij jou kan helpen. Als je meer wilt weten over de werking van een energetische behandeling, dan kun je natuurlijk ook altijd even contact met haar opnemen!

Reageren is niet mogelijk