Een stookketel kopen?

Zelf whisky stoken? Gebruik dan de stookketel van Drank Stoken. De ketels hebben een karakteristieke uitstraling en zorgen voor zeer lekkere en van goede kwaliteit whisky. Drank Stoken heeft niet alleen stookketels voor whisky in het assortiment. Daarnaast zijn er ook destilleerketels, moonshineketels, wijnvaten en handige accessoires.

De whisky stookketel

De stookketel van DrankStoken.nl is een karakteristieke ketel die speciaal gemaakt is voor het stoken van goede whisky. Met deze ketel kun je de perfecte reflux creëren. Onder reflux wordt de hoeveelheid waterdamp die tijdens het distillatieproces. Door de bijzondere vorm van de ketel wordt de alcoholdamp meer in contact gebracht met het koper waar de stookketel van is gemaakt. Door dit proces ontstaat er een zo zuiver mogelijk distillaat. Zo weet je dus zeker dat je whisky van erg goede kwaliteit krijgt.

Inhoud stookketel

Niet iedereen wil dezelfde hoeveelheid whisky stoken. Als het alleen voor eigen gebruik is, dan is het logisch dat er minder whisky gemaakt hoeft te worden. Daarom zijn de stookketels verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk:

  • ketel met een inhoud van 10 liter
  • ketel met een inhoud van 20 liter
  • ketel met een inhoud van 50 liter

Iedereen kan dus naar wens de geschikte stookketel aanschaffen. De stookketel zelf is handgemaakt en daardoor erg uniek. Tevens kan de ketel via verschillende warmtebronnen opgewarmd worden. Denk hierbij aan een kookplaat of gasbrander. Alleen via inductie is het niet mogelijk om de ketel op te warmen. Het grote voordeel van het opwarmen via een kookplaat of gasbrander dat het niet nodig is om speciale en dure sets aan te schaffen.

Accessoires

Om het stoken nog gemakkelijker te maken zijn er een aantal accessoires die erbij kunnen worden aangeschaft. Denk hierbij aan:

  • alcoholmeter
  • turbogist
  • koper reinigingsdoekjes
  • kookplaat

Alcoholmeter

Deze kunststof koker is erg handig om te meten hoeveel procent alcohol er in de gestookte whisky zit. Deze koker kan 0 tot 100% alcohol meten.

Turbogist

Dit is niet perse nodig voor het stoken van whisky maar kan eventueel wel worden aangeschaft. Met het turbogist versnel je het proces van vergisten.

Koper reinigingsdoekjes

Om het koper van uw stookketel netjes te houden is het handig om deze doekjes aan te schaffen. Na gebruik kunt u de ketel schoon poetsen zodat de ketel er weer op en top uit ziet voor een volgend gebruik. Het pak bevat 20 doekjes.

Kookplaat

Zelf geen goede kookplaat of warmtebron in huis? Dan kan er een kookplaat met 1 pit worden aangeschaft. Erg handig om de whiskyketel mee op te warmen.

Wetgeving whisky stoken

Water, vlugoliën en andere non-alcoholische dranken zijn in de meeste landen gewoon toegestaan om te destilleren. Bij het destilleren van alcohol ligt dat anders. In de meeste Europese landen mag je alleen destilleren wanneer je in het bezit bent van een accijnsvergunning. Het is dus belangrijk om eerst goed de wetgeving en regels te lezen omtrent het stoken van whisky, voordat u een toestel aanschaft. Via de link op de website kunt u gemakkelijk de nieuw gekochte ketel aanmelden bij de belastingdienst. 

Service van Drank Stoken

De ketels zijn allemaal uit voorraad leverbaar. Dit geldt voor de 10 liter, 20 liter en de 50 liter. De stookketels worden gratis verzonden inclusief slangklemmen. Hiermee kun je de koelwater slangen goed vastzetten. Nog een groot voordeel is dat de stookketels op dit moment worden geleverd met een gratis geïnstalleerde thermometer, wel zo handig! Wilt u toch meer liter kunnen stoken? Neem dan gerust contact met ons op voor een bestelling op maat. Daarnaast kunt u met andere vragen ook bij ons terecht. 

Reageren is niet mogelijk