Een ondergrondse container voor de woonwijk

Ik woon in de grote stad, elke maandag staan er altijd zakken vol met afval. De containers staan vol en het is een chaos. In het weekend zetten veel bedrijven uit de omgeving het afval al neer en veel van mijn buren betrap ik hier ook op. Dat is op zich niet erg maar in het weekend lopen er ook genoeg jongeren over straat die het grappig vinden om tegen de vuilniszakken aan te trappen of de containers om te gooien. Met als gevolg veel afval op straat en ongedierte. Daarnaast is het gewoon niet fris in de zomermaanden, het stinkt enorm en het afval staat echt te lang op straat. Gelukkig heeft de gemeente er nu voor gekozen om een ondergrondse container aan te leggen voor onze woonwijk. Hierdoor is  de woonwijk een stuk vriendelijker om te zien. Er is geen troep en afval meer op straat en het ziet er dan ook een stuk beter uit. Ik ben weer trots op mijn buurt.

Geen containers meer op straat door een ondergrondse container

Het was echt geen gezicht als ik er nu weer aan terugdenk. Al die verschillende containers allemaal aan de straatkant. We wonen in een kleine woning en de tuin is ook niet zo groot. Veel van mijn buren kiezen er dan ook niet voor om de container in de tuin neer te zetten. Hier is echt geen ruimte voor. Het is zonde van je tuin als je dit wel doet. Dus stond het allemaal op de straat en dit was natuurlijk geen gezicht. Ik ben dan ook heel blij dat dit niet meer nodig is door de ondergrondse container.

Deze container helpt tegen de stank 

In de zomermaanden stonk het altijd enorm in de straat. Alle groene containers zaten vol met rest afval. Dit gaat natuurlijk schimmelen als het de hele dag in de volle zon staat. Het is dan ook geen wonder dat hier een gigantische walm van afkwam. Het was echt niet normaal wat een stank hiervan af kwam. Nu het niet meer nodig is om je container buiten neer te zetten en zal het in de zomer ook veel frisser ruiken. Je afval kan je nu dag en nacht weggooien. Het is een stuk beter dat je niet meer hoeft te wachten tot de container wordt geleegd. Dit voorkomt dan ook een hoop vervelende geurtjes. In het weekend werd de container regelmatig omgegooid zodat al het afval op straat lag. Dit was heel vervelend en onveilig. Door deze nieuwe container hebben we hier geen last meer van. Waarom knapt je woonwijk op van een ondergrondse container:  

  • Het afval gooi je eenvoudig en snel weg.
  • Gooi je afval dag en nacht weg.
  • De ondergrondse container is hygiĆ«nischer dan de normale container.
  • Deze ondergrondse container is veiliger in onze wijk.
  • Deze container valt niet meer om op straat.
  • Door deze container ligger er geen gevaarlijke voorwerpen op straat.
  • De ondergrondse container laat de wijk opleven.  

Voor mijn woonplaats heeft de gemeente ervoor gekozen om gebruik te maken van een ondergrondse container. Ik vind het heel prettig dat al het afval nu niet meer zichtbaar is, dit voorkomt een hoop stank in de warme zomermaanden. Daarnaast ziet de wijk er ook gewoon een stuk leefbaarder uit als er geen containers op de weg staan. Het is ook een stuk veiliger voor alle jonge kinderen.  Door alle jongeren die het afval op straat gooide was het niet verantwoord voor de jongste kinderen om op straat te lopen. Wil jij meer weten over de container lees dan verder op de site van Milieu Service Nederland;  https://www.milieuservicenederland.nl.

Reageren is niet mogelijk