Een eerste aanraking met muziek voor baby’s en peuters – voorschoolse muziekles bij muziek op schoot in Amsterdam

De eerste jaren van het leven zijn vaak de spannendste. Als baby of peuter ontdek je elke dag wel iets nieuws. Dit geldt zeker ook voor muziek. Want waar komt nou precies dat zware getoeter of dat snelle geroffel vandaan? En welke emoties roepen bepaalde melodieën bij ons op? Bij muziek op schoot Amsterdam helpt men je kind graag op weg om vertrouwd te raken met muziek. Aan de hand van spelletjes, samen met leeftijdsgenootjes, in een fijne en veilige setting.

Spelenderwijs muziek leren maken bij muziek op schoot Amsterdam

Muziek op schoot Amsterdam is dé plek voor je kind om voor het eerst kennis te maken met de wondere wereld van geluid en muziek. Tijdens korte lessen leert je baby of peuter bepaalde geluiden aan bepaalde verschijnselen te koppelen – van het blaffen van een hond tot het rijden van een auto. Naast het horen van de geluiden mogen de kinderen bij muziek op schoot Amsterdam ook zelf proberen om zo goed mogelijk een hond of een auto na te doen. Uiteraard is deze ervaring niet compleet zonder zelf in de spreekwoordelijke huid te kruipen van de hond of de auto, door samen rond te kruipen, te rennen, te huppelen of te springen. Behalve met hun eigen stem mogen baby’s en peuters bij muziek op schoot Amsterdam ook met stokjes, belletjes en bekers aan de slag. Een andere basisvaardigheid die je kind bij muziek op schoot Amsterdam leert is het besef van volume. Want hoewel het misschien logisch lijkt dat je niet te hard en niet te zacht moet praten, heb je dit zelf ooit ook moeten aanleren. Tijdens de muzieklessen werkt je kind niet alleen aan zijn of haar muzikale vaardigheden, maar leert hij of zij ook belangrijke sociale vaardigheden. Te denken valt aan het aangeven met welk instrument je kind wil spelen, of welke gezichtsuitdrukking hoort bij dat blije of juist verdrietige gevoel. Maar ook talloze andere vaardigheden komen aan bod tijdens de cursussen. Je baby of peuter leert zo bijvoorbeeld:

  • Muziek maken samen met andere kinderen
  • Het leren delen van instrumenten
  • Op een beurt wachten tijdens groepsspelletjes

Samen met je kind muziek maken bij muziek op schoot 

Aangezien het natuurlijk best een beetje spannend is om de veilige huiskamer te verruilen voor een kamer vol vreemde gezichten, zijn ook ouders van harte welkom tijdens de muzieklessen. Wanneer je zelf moet werken kan ook opa, oma of de babysitter met je kind mee. De gekwalificeerde medewerkers van muziek op schoot Amsterdam creëren een gezellige en veilige sfeer in de groep, en zorgen ervoor dat ieder kind aan de beurt komt tijdens een gezamenlijk spel. Zij weten als geen ander te herkennen welke kinderen graag het voortouw nemen of zich wat verlegener opstellen. Vervolgens spelen zij hier op een leuke manier op in. Op deze manier leren extraverte peuters bij muziek op schoot in Amsterdam al vroeg om rekening te houden met anderen. Een meer teruggetrokken kind ervaart juist hoe leuk het ook kan zijn om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Vaardigheden dus waar je kind al vroeg zijn voordeel mee kan doen, en die je kind bovendien de rest van zijn of haar leven bij zich zal dragen. Op de website vmecentrum kun je je kind aanmelden voor de muzieklessen. Daarnaast vind je er meer informatie over de verschillende cursussen voor baby’s en peuters. Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je hier ook terecht voor de contactgegevens van muziek op schoot Amsterdam.

Reageren is niet mogelijk