Een buscamper bouwen van mijn werkbus

Jaren heb ik gewerkt als schilder en ben ik zelfstandig ondernemer geweest, maar na mijn pensioen wilde ik met mijn vrouw er vaker op uit kunnen trekken. We hoeven geen hele wereldreis te maken, maar hadden al wel eens zitten denken over de aanschaf van een camper. Ik had alleen mijn werkbus nog bewaard en kwam per toeval op de website van Camp-Car Rodenburg terecht. Daar kun je een buscamper bouwen van een werkbus als de mijne. Dat klonk als een goed idee. Zo hoeven we niet op pad met een caravan, geen camper aan te schaffen en kunnen we een prachtige buscamper bouwen met een auto die we al hebben. Zo krijgt mijn oude trouwe werkwagen ook een fijn tweede leven en kunnen mijn vrouw en ik samen gezellig op pad, zonder met iets of iemand rekening te hoeven houden. Het voordeel daarvan is dat mijn werkbus overal mag komen. Het is geen echte camper en dus zijn we niet gebonden aan de regels voor campers in diverse steden. We waren laatst namelijk in een grote stad in het zuiden des lands en daar stonden alle campers op het randje van de stad geparkeerd, omdat ze volgens de regels de stad niet in mochten. Als je op vakantie gaat is dat natuurlijk jammer, want je wilt wel gewoon alle spullen mee kunnen nemen en in de stad kunnen parkeren, waar je ook bent. In het buitenland schijnen die regels soms nog strikter te zijn, dus een buscamper bouwen van mijn werkbus leek mij een fantastische optie. Ik ging naar camp-car.nl, liet deze optie aan mijn vrouw zien en legde uit waarom ik dacht dat dit volgens mij een goed idee was en zij zei gelijk ja, laten we en buscamper bouwen in plaats van een nieuwe camper kopen. Het heeft ook wel wat. Vroeger gingen we ook altijd met een VW busje op pad, mijn vrouw begon al kriebels te krijgen met haar ideeën voor het inrichten van onze buscamper.

De buscamper bouwen bij Camp-Car Rodenburg

We hadden dit in een weekend besloten, dus ik heb direct de eerste werkdag daarna contact opgenomen met Camp-Car Rodenburg. Ik was natuurlijk wel benieuwd of het mogelijk was om een buscamper te bouwen van mijn werkbus. Ik heb een aan de telefoon uitgelegd wat ik voor werkbus heb en ze vertelden mij direct dat ze dat klusje al eerder geklaard hadden. Een buscamper bouwen van mijn werkbus, die overigens nog in zeer goede staat is, was geen enkel probleem. Dus ik heb een afspraak gemaakt en mijn vrouw ging mee. We stonden versteld van alles wat er mogelijk was.

Ombouwen, inbouwen en dan op reis

Het bleek dat de bus in zijn geheel verbouwd zou worden. Een buscamper bouwen is dus letterlijk wat het betekend, er is zo slim nagedacht over de inbouw van:

  • Een hefdak
  • Ramen
  • Wastafeltje
  • Kookplaat
  • Een tafeltje met bankje
  • Slaapplaats
  • Een boilertje

En op de buitenkant zou een luifel en een fietsendrager worden gemonteerd. Gas hebben we achterwege gelaten, maar de elektra is prachtig verwerkt bij het buscamper bouwen. We hebben de buscamper zelfs laten voorzien van airco. Hoe meer we met dit plan bezig waren, hoe meer we ook aan het nadenken waren over de bestemmingen waar we heen wilde gaan. In het begin dachten we aan plaatsen in Nederland, zoals het verkennen van Drenthe, Limburg en Zeeland, maar nu willen we ook Duitsland in, richting Brugge en misschien wel door naar Oostenrijk of Frankrijk. Het buscamper bouwen met mijn werkbus geeft ons zoveel opties en we besparen veel geld voor reizen uit. We zijn nu bijna wekelijks samen op pad.

Reageren is niet mogelijk