Bestaat de beste online dating site wel?

Ik ben iemand die veel op het internet te vinden is. Ik maak recensies en reviews en werk veel op fora waar ik de vragen van gebruikers van antwoorden voorzie. Soms kom je vragen tegen waar je echt mee aan het werk kunt, zoals de bougies die passen in een oude Volkswagen uit ’56. Andere keren komen er vragen langs waarbij je vooral in de pen kunt duiken om uit te leggen waarom er geen antwoord is. Aangezien een van de vragen veel langskomt, heb ik besloten er een stukje over te schrijven ter algemene informatie zodat ik er straks naar kan linken. Het gaat om de vraag of de beste online dating site bestaat én welke dating site de beste is. Hoop je op een antwoord, dan heb je helaas de verkeerde persoon aan de lijn. De beste dating site bestaat niet. Niet dat ik wil zeggen dat ze allemaal bijzonder slecht zijn of dat je er niet aan moet beginnen, integendeel. Online daten is iets dat helemaal past bij deze maatschappij, maar er is geen nummer een omdat het afhankelijk is van de eisen die jij zelf stelt. Ben je op zoek naar een vurige avond, dan is de dating site voor hoogopgeleide mensen die een relatie zoeken bijvoorbeeld niets voor jou. Net als dat een professor die een vrouw zoekt niets te zoeken heeft op een website met profielafbeeldingen zonder kleding, om maar een voorbeeld te noemen.

Wat is dan het beste om te doen bij een dating site?

Voordat je op zoek gaat naar een dating site, raad ik je sterk aan om na te gaan wat je precies zoekt en op welke manier je dat wilt doen. Je kunt dit bepalen aan de hand van de volgende vragen:

  • Waar ben ik naar op zoek? Een relatie, een flirt of een hete avond?
  • Hoeveel geld heb ik hiervoor over?
  • Wil ik vaste bedragen betalen of per gebruik van de website?
  • Hoeveel wil ik van mezelf vertellen aan mensen?
  • Ga ik de website alleen gebruiken via de computer of ook via mobiel?

Heb je het antwoord op deze vragen, dan kun je heel snel selecteren. Op welkeonlinedatingsite vind je een overzicht met alle mogelijkheden inclusief beschrijving zodat het maken van een keuze nog makkelijker wordt. Zo is het vinden van de beste dating site voor je een kwestie van een paar minuten.

En hoe heb ik het gedaan?

Ik vertel geen verhalen zonder dat ik het zelf geprobeerd heb. Voordat ik advies ben gaan geven, heb ik eerst een account aangemaakt bij een aantal aanbieders die zich dating site noemen. Een gratis proefperiode was genoeg om 8 van de 15 aanbieders door te strepen. Daarna heb ik bepaald wat ik wilde. Ik was op zoek naar leuk contact met mannen, zonder dat er vaste kosten verbonden waren aan het gebruik van de website. Voor het gebruik van speciale diensten wilde ik gerust betalen en mijn dak was € 100 per maand. Op die manier hield ik twee websites over. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de dating site waar de meeste actieve profielen waren, omdat ik daar de kans het grootst achtte dat ik succes zou hebben. Een andere doorslaggevende factor was de mogelijkheid om mannen te blokkeren en aan te geven, al moet ik zeggen dat ik geluk gehad heb. Ik heb de functie niet nodig gehad en binnen vier weken had ik vijf mannen waar ik leuk contact mee had. Nu, drie maanden later, is een van de mannen mijn vriend en hebben we beide nog contact met Erik.

Reageren is niet mogelijk