Bent u opzoek naar opslag chemicalien?

Bent u opzoek naar opslag chemicalien? Dan bent u bij mosman installatie & kunststoftechniek aan het goede adres. Het bedrijf is gevestigd in Hengelo, Twente. Deze regio staat bekend om de no-nonsensementaliteit, daadkrachtige aanpak en het vakmanschap, hier staat mosman dan ook voor. Het bedrijf is in de afgelopen jaren flink gegroeid doordat de vraag naar kunststof materialen sterk is toegenomen. Het bedrijf bedient vanuit de huidige locatie, klanten uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten. 

mosman heeft een productieruimte van 1000 vierkante meter tot beschikking. In deze productieruimte worden alle installaties en onderdelen geproduceerd en georganiseerd. Zo ligt het magazijn vol met platen en buizen in de meest gangbare maten.

Opslag chemicalien

Voor de opslag van chemicalien bent u bij het bedrijf mosman installatie & kunststoftechniek aan het goede adres. Een opslag chemicalien komt vaak voor in uiteenlopende sectoren en processen, denk hierbij aan waterbehandeling, food, reinigingsmiddelen en overige industriĆ«le toepassingen. Het is belangrijk dat de opslag chemicalien veilig en milieuvriendelijk plaats vindt, dit kan alleen door speciale systemen te gebruiken. Bij de opslag chemicalien kan het risico op een lekkage ontstaan. Vaak worden er dan stoffen opgeslagen in tanks of systemen die niet voldoen en een groot risico vormen voor milieu en gezondheid. Vaak zijn lekkages slecht te overzien, vandaar dat de overheid het verplicht om speciale systemen te gebruiken die aan de richtlijnen en standaarden voldoen. 

Bij de opslag chemicalien is het belangrijk dat de containers aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo hangt de materiaalkeuze nauw samen met de uiteindelijke functie. Het is belangrijk om te bepalen welk type stof in de container gebruikt gaat worden. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de resistentie en toepassing. Een tank of container kan diverse functies hebben aan de hand van het type opslag chemicalien. In de opslag industrie wordt er onderscheid gemaakt tussen buffer-, doseer-, aanmaak- of dagtanks. 

De chemie-installaties bestaan uit de volgende deelcomponenten:

  • Vulstations met of zonder vulpomp
  • Enkel- of dubbelwandige vul-, zuig- en doseerleidingen
  • Opslagtanks, deze zijn thermoplastisch en GVK-tanks
  • Niveaumetingen, denk hierbij aan radar, ultrasoon, capacitief, bistabiele contracten
  • Doseerkasten voor alle benodigde uitrusting voor verpompen, spelen, testen en beveiligen
  • Injectiekasten met toebehoren om veilig en nauwkeurig te doseren
  • Benodigde afzuigsystemen

Veilige opslag chemicalien

De overheid heeft zeer strikte regels gebonden aan een veilige opslag chemicalien. Dit is gedaan om de veiligheid van mens en milieu te waarborgen. De overheid heeft het BRL K903-certificaat in het leven groepen. Dit certificaat wordt uitgegeven aan bedrijven die voldoen aan de richtlijnen en regelgeving als het gaat om bouwen, installeren en testen van installaties op het gebied van opslag chemicalien. Het bedrijf mosman beschikt over dit certificaat en mag dus hogwaardige installaties bouwen die bedoelt zijn voor opslag chemicalien. De engineers en installateurs van mosman zijn opgeleid om binnen de voorwaarden van het certificaat te werken. mosman is een bedrijf wat andere bedrijven helpt om de transitie te maken van onveilige of verouderde opslag chemicalien en doseersystemen naar nieuwe en veilige systemen. 

Wilt u meer weten over mosman of over opslag chemicalien? Neem dan gerust contact op met het bedrijf, zij staan u graag te woord.

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk