Begint u een website? Registreer dan uw domeinnaam

Het is van het grootste belang om zo snel mogelijk uw domeinnaam te registreren als u van plan hebt in de toekomst een website te bouwen. De domeinnaam is datgene dat na de “www” komt. Het bestaat uit twee delen: de naam en de extensie. In principe verwijst de domeinnaam naar een nummerreeks want de site is te bereiken via een server met een IP-adres. Omdat u dat adres natuurlijk niet kunt onthouden kunt u een eigen naam bedenken. De extensie geeft aan in welk land uw site gevestigd is. .nl is Nederlands en .com is mondiaal en zo zijn er vele extensies. U begrijpt natuurlijk wel dat het hosten van een extensie geld kost. Bij ons bent u in ieder geval geen dief van de portemonnee. Wij van webhosting.nitroserve.nl bieden u de mogelijkheid om niet alleen de domeinnaam te checken, maar tevens vast te leggen en te hosten. Hosting is noodzakelijk om uw site draaiende te houden. Uw site komt namelijk op een grote server te staan, tegenwoordig gebeurt dit op virtuele servers. Het registreren van de domeinnaam is eenmalig. Maar doet u dat bij een bedrijf waar u niet de site laat bouwen, dan is het verstandig om het later te registreren bij de websitebouwer. Alles onder een dak biedt vanzelfsprekend vele voordelen.

Kijk snel of uw domeinnaam nog mogelijk is

Bij ons kunt u aldus direct checken of uw domeinnaam nog beschikbaar is. Kijkt u maar eens op de website, u vindt er direct een handige balk waarop u de domeinnaam kunt invullen. Het is volstrekt duidelijk of u de naam nog kunt gebruiken. Het internet bestaat al vele jaren dus uw originele idee kan weleens bezet zijn. Gelukkig kunnen we voor u contact opnemen met het hostingbedrijf van een dergelijke site. Misschien ligt de site namelijk al jaren plat of zijn er simpelweg geen bezoekers meer. Dan zou u de naam over kunnen kopen en alsnog gebruiken. Is ook dat geen optie? Dan raden we het u aan door een simpele aanpassing van de alsnog voor uw originele idee te kiezen. Zo kan de extensie soms een onderdeel worden van de gehele naam. Of u gebruikt hier en daar leestekens zoals tussenstreepjes of punten. Het is vervolgens zaak om na te denken over de extensie. Opent u een webwinkeltje in Nederland? Dan volstaat een .nl extensie. Is het daarentegen een dienstverlening in het Engels die voor een groot gedeelte van de wereldbevolking weleens aantrekkelijk kan zijn? Kies dan voor:

  • .nu,
  • .com,
  • .eu,
  • Of . net.

Natuurlijk kunnen we u van dienst zijn om u te adviseren over het registreren en bedenken van een domeinnaam en extensie.

We kunnen nog veel meer voor u betekenen

Het eerste dat u kunt doen om er zeker van te zijn dat u na het bouwen van een site direct de lucht in kunt gaan is aldus het vastleggen van uw eigen domeinnaam bij Nitroserve. Hopelijk kiest u ons niet alleen uit voor de registratie want wij zijn een totaalbedrijf. Dat wil zeggen dat we graag met u meedenken over de lay-out van de site en dat we u aan VPS en SSL certificaten kunnen helpen. In de toekomst kunnen we uw WordPress website hosten op een van onze servers. We maken gebruik van virtuele servers die vrijwel niet gehackt kunnen worden zodat uw website nooit uit de lucht kan worden gehaald. Wilt u hier graag meer over weten? Klim dan in de pen en schrijf ons een e-mail. U kunt tevens direct live in contact komen via de online chat.

Reageren is niet mogelijk